Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Çay TV Anma Programı

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Çay TV Anma Programı

Rize’nin gönül insanı, kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi ölümünün 3.yıldönümünde kabri başında anıldı. Anma programı Çay TV'den canlı olarak yayınlandı.

Anma programına Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İstanbul Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu,Rize Belediye Başkan Yardımcıları,Daire Müdürleri,İrşad Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir “ denilir. Vuslatının 3.yıldönümünde Rize Merkez Vaizi Gönül insanı Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi, İnsanımızın eğitimine önem vermişti. İnsan üstü denilebilecek  bir gayretle hizmet etmiş, hastahaneye kaldırıldığı güne kadar aktif hizmetlerine devam etmişti.
Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca,bu manayı teyid eden önemli bir din adamıydı. Tarih boyu Rize’den çıkan değerli din alimlerinin zamanımıza bir uzantısı idi.
Anma Programı kabri başında Kur-an-ı Kerim okunmasının ardından, Zavendikli Mustafa Hoca Camiinde güzel sesli hafızların Kur-an-ı Kerim ve Kasidelerin okunması ile sona erdi.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.