Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca İçin Anma Programı

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca İçin Anma Programı

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca'nın vefatının ikinci yıldönümü dolayısıyla Rize İl Müftülüğü, Rize Belediyesi ve İrşad Vakfı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bir anma programı düzenlendi.

Çay Tv’den canlı olarak yayınlanan programa İrşat Vakfı'nın daveti üzerine Rize'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski Milletvekili Şevki Yılmaz, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve çok sayıda kişinin iştirak ettiği  Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

 
İrşad Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan,Mustafa Yıldız Hoca’nın hayatı boyunca İslam dinine hizmet eden önemli bir değer olduğunu kaydetti.


Rize İl Müftü vekili Yahya Çankaya ise;ildeki kuran kursları ve bu kurslarda eğitim gören öğrenci verileri hakkında bilgiler verdi.

 
Konuşmasının başlangıcında Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin örnek şahsiyetinden söz eden Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz ayrıca, Türkiye'nin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ülke sevgisi, vatan sevgisi, palavra ile olmuyor dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, Zavendikli Mustafa Hoca gibi insanların Türk toplumu için çok önemli olduğunu kaydetti. Görmez, "Her bir alim, gerçekten bir alemdir. Her bir alim bizim medeniyetimizi, bizim medeniyetimizin gök kubbesini ayakta tutan birer direktir" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.