Zonguldak'ta 2 minibüs şöförü bıçaklandı

Zonguldak'ta 2 minibüs şöförü bıçaklandı

Zonguldak'ta, minibüs durağında bekleyen şoförlere bıçakla saldıran kişi, 2 minibüs şoförünü yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Yeşil Mahalle güzergahına yarı fiyatına yolcu taşımacılığı yaptığı ileri sürülen özel halk otobüsü ile minibüs sürücüleri arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların araya girmesiyle büyümeden önlenen tartışmadan bir süre sonra Yeşil Mahalle durağında bekleyen minibüs sürücülerine, olayla ilgisi olmayan Savaş B. adlı bir kişi bıçakla saldırarak Murat Çebi ve Korhan Ali Erdem'i yaraladı.

Yaralanan şoförler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde kaldırıldı, kaçan Savaş B. polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu gözaltına alındı.

Arkadaşlarının bıçaklandığı öğrenen sürücüler, Savaş B'yi halk otobüsü işletmecilerinin azmettirdiğini iddia ederek kent merkezindeki otobüs duraklarının bulunduğu yolu araçlarıyla trafiğe kapattı. Bu sırada minibüs duraklarında bir süre kahyalık yaptığı öğrenilen Arif K, demir çubukla otobüs duraklarının camlarını kırdı.

Arif K'yı gözaltına alınan polis ekipleri, çevik kuvvetin de desteğiyle sürücülere yolu trafiğe açmaları konusunda uyarıda bulundu.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, burada yaptığı basın açıklamasında, halk otobüslerinin işletme şartnamesinde 1,20 liradan düşük fiyata yolcu taşınamayacağına yönelik madde bulunduğunu savunarak, şöyle dedi:

''Otobüsler 70 kuruşa yolcu taşıyor. Aynı güzergahta, 1,50 liraya taşımacılık yapan dolmuş esnaf mağdur ediliyor. Güzergah konusunda da belediyeyle defalarca görüştük ancak ortak çözüm yolu bulamadık. Şoför esnafı ile halk otobüsü firması arasında bir olay yaşanacağı belliydi, önlem alınmadı. Sonuçta böyle bir olay oldu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kent dışında, döndüğünde kendisiyle görüşeceğiz. Çözüm bulamazsak eylemlerimiz sürecektir.''

Açıklamanın ardından minibüs sürücüleri yolu trafiğe açarak dağıldı.

Yaralanan şoförlerin sağlık durumunun iyi olduğu, Savaş B'yi azmettirdiği ileri sürülen kişilerin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.