Zonguldak'ta köprü çöktü: 15 kişi kayıp

Zonguldak'ta köprü çöktü: 15 kişi kayıp

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerinde bulunan köprü çöktü. 15 kişi kayıp..

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos çayı üzerindeki köprünün 150 metrelik bölümü henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Olay sırasında köprü üzerinde bulunan bir otomobil, bir minibüs ve 5 yaya vatandaş çaya düştü. Otomobilde bulunan iki kişi iş makinesinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

BELEDİYE BAŞKANININ BABASI VE YEĞENİ DE MİNİBÜSTEYDİ

Minibüsün içinde bulunan aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası ve yeğeninin de olduğu 10 kişi kayboldu. Olay sırasında köprü üzerinde bulunan 5 yayadan da haber alınamıyor.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalara başladığını söyledi.

'SUYUN DEBİSİ ÇOK YÜKSEK'

 

Köpekli arama ekiplerinin de çalışmalara katıldığını anlatan Güngör, şunları kaydetti: ''Kayıplardan 10 kişinin minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden yaya geçen vatandaşlar olduğunu belirledik. Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, çalışmalarımız gün boyunca devam edecek. Suya şu an tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Debi çok yüksek ve görüş yok.''

MİNİBÜS ÇÖKEN BLOKLARIN ALTINDA OLABİLİR

Güngör, suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirterek, ''Çöken blokların vinçle kaldırılmasına, mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz'' dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.