Zonguldak'ta Otomobil dereye uçtu

Zonguldak'ta Otomobil dereye uçtu

Yaralanan sürücü ile ablası dereden çıkarılırken sedyeler ters döndü.

ZONGULDAK'ta, kontrolden çıkan otomobilin yol kenarındaki dereye uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yaralanan sürücü ile ablası dereden çıkarılırken sedyeler ters döndü. Ancak iple sedyeye bağlandıkları için düşmeyen yaralılar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza, saat 06.40 sıralarında Asma Mahallesi'nde meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda motor tamircisi olarak çalışan 48 yaşındaki Tevfik Acar, sabah annesi 70 yaşındaki Sebahat Acar ve ablası 51 yaşındaki Aysel Acar'ı da alarak Asma Mahallesi'nde işlettikleri bakkal dükkanına gitmek üzere yola çıktı. Tevfik Acar'ın kullandığı 67 ET 687 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak 5 metre yükseklikten yol kenarındaki Üzülmez Deresi'ne uçtu. Derede takla atan otomobil, ters dönerek durdu.

Kazada, sürücü Tevfik Acar ile ablası Aysel Acar yaralanırken, annesi Sebahat Acar, öldü. Yoldan geçerken kazayı görüp duran 3 kişi, dereye girip arka koltukta oturan Aysel Acar'ı araçtan çıkardı. Ancak sürücü ile annesini sıkıştıkları için çıkaramadı. Gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, sürücü ile annesini kurtarmak için çalışma başlattı. Bu sırada yaralı Aysel Acar, derede bekletildi. Ekiplerin çalışması sonucu sürücü Tevfik Acar da araçtan çıkarıldı.

Önce Aysel Acar, daha sonra da Tevfik Acar, sedyelere bağlanan halatlar yardımıyla dereden çıkarıldı. Sürücü ve ablası, iple yukarıya çekilirken sedyeler döndü. Ancak ikisi de iple sedyelere bağlandıkları için düşmedi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı. Yaralıların ardından ölen Sebahat Acar'ın cesedi de araçtan çıkarılıp, ambulansla aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Tevfik Acar'ın, annesi ile ablasını dükkana bıraktıktan sonra iş yerine gideceği belirtildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, dereye inerek Aysel Acar'ı kurtaranlardan 36 yaşındaki Tahsin Akdeniz, sürücü ile yanında oturan annesini sıkıştıkları için çıkaramadıklarını söyledi. Akdeniz, "Ölen kişi zaten kendinde değildi. Araç ters döndüğü için yüzü suyun içindeydi. Boğularak ölmüş olabilir" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.