Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor takımını İsmail hocanın oynatamadığını görüyoruz

 Baktığımızda Ç.Rizespor Gençlerbirliği karşısında oyunun ilk yarısında sahaya skor üretmekte zorlandı.
Baktığımızda İsmail hocanın sahaya çıkardığı on bir kısmen ideale yakın bir on birdi ancak Boldrin sağ kanatta oynatması takımı alabora etti orta saha kilitlendi.
Oyunun ikinci yarısında Garmash ,Umar,değişikliği maçı aldı diyebiliriz ,çünkü Boldrin, sağ kanattan orta saha geldi serbest oynamaya başladı .
Ç.Rizespor takımının orta sahası işlemeye başladı,bu değişiklik oyuna hareket getirdi Ç.Rizespor bir tık önde oynamaya başladı ve goller arda arda gelmeye başladı ve Ç.Rizespor önemli bir galibiyet aldı.
Baktığımızda rakip Boldrin’e önlem alıyor iken İsmail hoca Boldrin’i kanada oynatıp adeta Boldrin’ı kıtlemış oldu bu oyun anlayışı az daha Ç.Rizespor’u uç puandan ediyordu, ne var ki İsmail hoca yaptığı yanlışı fark edip düzeltme yapınca galibiyet gelmiş oldu.
Baktığımızda Ç.Rizespor kadrosu kaliteli olduğunu sezon başından beri yazıyoruz ancak teknik direktör sıkıntısı olduğu her maçta belli oluyor.
Baktığımızda bir kere Ç.Rizespor takımı geri yaslanarak oynamamalı bu takımı geri yaslayarak oynattığınızda zorluyorsunuz galibiyet sonucuna gitmek de zorlanıyorsunuz.
Günümüz futbolunda bu geri yaslanma anlayışı doksan dakika defansa yatmak savunma yapmak demode oldu bir birde elinde böyle kaliteli bir takımının olması bu oyun anlayışı bu takıma yazık ediyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda sezon başında da yazmıştık bu takıma sekiz numara lazım düşünebiliyor musunuz takım sahaya sekiz numarasız çıkıyor. Neden derseniz iki on libero oynatılıyor orta sahanın göbeği boş kalıyor orta sahada top taşıyan forvete aralara top atabilen oyuncun eksiliyor, dikkat ettiyseniz Gençlerbirliği maçında Abdullah, biraz sekiz numara pozisyonuna cıktı orta sahadaki o boş bölgeyi doldurdu ne oldu goller Abdullah’ın başlattığı ataklarla geldi işte hoca eksikliği bu gibi yerlerde fark ediliyor, yoksa biz İsmail hocayı seviyoruz ancak oynattığı futbolu yaptığı hataları sevmiyoruz.
Baktığımızda Gençlerbirliği müsabakasında İsmail hocanın oyuncu değişikleri iyi idi oyuna hücum oyuncuları aldı her ne kadar takımı korkak oynatsa da hücum oyuncularını oyuna alması maçı almış oldu. Geldi iki gol pozisyonu oldu ikisi de gol oldu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda yapılan transferlerden de bahsetmek istiyorum Mılan Skoda’nın haberini yaparken heyecanlanmıştım harbiden usta bir golcü golü koklayan bir santrafor zaten kariyeri dünyada kanıtlanmış bir oyuncu, bu oyuncuyu takıma kazandıranlara teşekkür etmek ayakta alkışlamak gerek. Mılan Skoda’nın atığı iki gol belki biri iyi bir görüntü vermedi ancak orayı görmek düşünmek orada topla bulaşmak usta işi. İkinci golün vuruşu herkesi mest etti herkes bu golden gol zevki aldı, Mılan Skoda demek gol demek topla buluşturulsun gol olmaması yüzde yirmi gol olması yüzde seksen öyle bir golcü oyuncu.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda yapılan diğer transferliden çok bir şey fark etmedik ancak Garmash’ın de kaliteli bir oyuncu olduğu belli oluyor topu alması topu sürmesi top kullanması iyi, ancak İsmail hocanın oynattığı oyun anlayışıyla da her oyuncu başarılı olamaz, çünkü Garmash oyunun içinde olmalı Ç.Rizespor geri yaslanınca Garmash oyunun önünde kalıyor oyun arkasında kalıyor oyunda sanki bir santrafor pozisyonuna kalıyor dolayısıyla oyunda çok görünemiyor topla oynayamıyor.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda bana göre bu takıma bir sekiz numara oyuncu alınmalı belki İsmail hocanın oynattığı eski futbol yok olmuş futbolda sekiz numara yok ancak günümüz futboluna ayak uydurman başarılı olabilmen için oyunu önde oynatıp önde basmanız gerekir. Sahanın her yerinde pres yapmanız gerekir hızlı paslan dikine oyunlar oynamalısınız aksı halde asıl lig ikinci yarı başlıyor çok farklı mağlubiyetler alabilirsiniz.
Baktığımızda İsmail hocanın oynattığı oyunda bu takım azmi gol yedi yok çok mu galibiyet aldı yok çok mu gol attı yok e o zaman demek ki olmuyor ya sistem yada hoca değişecek, bu oyundan bir başarı elde edilmiyor, oyuncuların kalitesi sonucunda gelinen nokta.
Baktığımızda günümüzde bütün oyuncuların alt yapısında gelişen futbol öğretiliyor dolayıyla da İsmail hocanın oynattığı futbolu oyuncularda oynamakta zorlanıyor.
Günümüz futbolu önde basmak sahanın her yerinde alan daraltmak defansı forvetinle başlamak dikine oynamak sahayı mümkün olduğunca kısaltarak oynamak ayağa oynamak hızlı ve çabuk oynamak.
Geri yaslanan topu rakibe verip doksan dakika defansa savunma yamakla olmaz olmuyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor takımının kaliteli kadrosu karşısında oynan oyun beni tatmin etmiyor bu takım daha iyi sonuçlar alır yeter ki doğru oynatılsın bu takım bu olamamalı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda İsmail hocanın bu kadroya çok bir şeyler vermediğini görüyoruz.
 Ç.Rizespor takımını İsmail hocanın oynatamadığını görüyoruz bu kadro daha iyi yerlerde daha iyi oyun ortaya koymalıdır bunun altını çiziyorum ve ekliyorum bu takıma doğru bir hoca getirseydi bu takım tanımaz durama gelirdi bu ligde çok canlar yakardı ligde ilk beşlerde olurdu.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar