hastanee randevu sistemi

hastanee randevu sistemi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, polikliniklerde muayene olacak tüm vatandaşlara, 182 numaralı Merkezi Hastane Randevu Sisteminden (MRHS) randevu alarak muayene olmalarını önerdi.

Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Rize'de Nisan 2011 tarihinden itibaren hastanelerde ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde MHRS uygulandığı belirtildi.

Bu uygulama ile vatandaşın hastanede muayene olabilmek için artık sabahın erken saatlerinde poliklinik önlerinde beklemek zorunda kalmadığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Hastalarımız istedikleri hastane, istedikleri poliklinik, hatta istedikleri hekimden, 182 numaralı telefonu aramak sureti ile randevu alabilmektedir. Alınan randevu saatinden en az yarım saat önce tüm hastanelerimizde var olan randevulu sisteme barkod veren bankolardan fişlerini alıp muayenelerini olabileceklerdir. Özellikle hastanelere uzak mesafelerde yaşayan ya da herhangi bir sebeple ulaşım zorluğu çeken hastalarımıza bu sistem büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Normal bir biçimde sabahleyin muayene barkodunu alıp muayene sırasında bekleyen kıymetli hastalarımız ise sonradan gelip muayene olabilen bu hastalarımıza tepki göstermemeli, onların önceden 182 üzerinden randevu almış, saatinde gelmiş hastalar olduğunu bilmelidirler. "

Uygulamada bazen randevu alınan hekimlerin acil ameliyat veya acile gelen zor durumdaki bir hastaya müdahale etmek gibi zorunluluklarının ortaya çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Doktorlarımız bu gibi sebeplerle randevu saatinde doğal olarak yerlerinde bulunamayabilmektedirler. Bu durumda önceden randevu almış ve zamanında gelmiş hastalarımızın anlayış göstermeleri gerekmektedir. Böyle bir durumla karşılaşan hastalarımızın hastanedeki en yakın idareciye başvurmaları durumunda mutlak suretle gerekirse başka bir hekime muayene olması sağlanacak ve mağduriyetleri giderilecektir. Kolaylık sağlaması açısından polikliniklerde muayene olacak tüm vatandaşlarımızın 182 numaralı telefondan randevu alarak muayene olmalarını öneririz. "



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.