Rize'de kadınların 'Her Fener Bir Tarih' yürüyüşü

Rize'de kadınların 'Her Fener Bir Tarih' yürüyüşü

Rize'de bir grup kadın "Rize'de kültürel yozlaşmaya" dikkati çekmek amacıyla fener yakarak yürüdü.

Rizeli Kadınlar Dayanışma Derneği (RİKAD) üyesi kadınlar, "Rize'de kültürel yozlaşmaya" dikkati çekmek amacıyla fenerler yakarak yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan RİKAD üyesi kadınlar, Rize yöresine özgü tarihi el fenerlerini yakarak Mesut Yılmaz Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar parkta müzik eşliğinde bir süre horon oynadı.

Yürüyüşü organize eden RİKAD Başkanı Selda Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknolojinin kültürü yozlaştırdığını, buna dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gençleri telefonların ve bilgisayarların ışığından kurtarıp tarihin ışığında geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Albayrak, "Gençlerimizin cep telefonlarına ve bilgisayarlara çok bağımlı olduğu bir zamandayız. Bilgisayarların veya akıllı telefonların ışığı değil, eski tarihimizi yansıtan el fenerlerimizin ışığıyla yeni neslimiz olan çocuklarımızla geleceğe yürümek istedik. Halkımızın bu konu da duyarlı davranarak, 'Her Fener Bir Tarih' yürüyüşüne katıldıkları içinde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yürüyüşü gelenekselleştirmek istediklerini kaydeden Albayrak, "Evlerimizde dedelerimizden kalan tarihi el fenerlerini yakarak yapacağımız yürüyüşte tarihin öğrenilmesi gerektiğine vurgu yapmak istedik" dedi.

Yürüyüş havai fişek gösterileri sona erdi.











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.