Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

ATMACA BÜYÜK YARA ALDI !

 Futbol çok enteresan bir oyundur. Bazen çok kötü oynarsın ama, birazda şansından yaver giderse, tek bir atakla gol kazanırsın ve neticede galip gelirsin. Ama bazen de o kadar güzel oynarsın ki; onlarca gol pozisyonuna girersin, rakibi çok iyi ısırırsın, ama kaybedersin.

Önceki akşam Rize Didi Stadında aynı senaryoyu yaşadık. Oyunun başından sonuna kadar çok iyi bir futbol ortaya koyan Ç. Rizespor; rakibi M. Başakşehir karşısında zaman zaman net gol pozisyonları ve oyun üstünlüğünü eline geçirmesine rağmen başarılı olamadı.
 
Rakip M. Başakşehir; bu maçı kazanırsam liderliği elime geçireceğim duygusuyla oyuna başladı. Zaten iyi ve kaliteli bir kadroya sahip olan Başakşehir, Dembaba ile bir penaltı kazandı. Penaltıya sebebiyet veren Ç. Rizespor’un en iyi oyuncularından Umar Aminu’dan bu hareket beklenmiyordu.

Tecrübeli Edin Visca düzgün bir vuruşla takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
Ne olduysa bu golden sonra oldu. Rizespor’un taraftarları stadın dört bir yanından; ‘’İsmail istifa’’ sesleri yükselmeye başladı. Durum 1-1’e geldi yine aynı tezahürat. Bu son derece yanlış bir hareketti. Bunu yapan seyirci; bu takıma gerçek anlamda destek vermek değil; köstek olmak amacıyla gelmişti.

Dolayısıyla başta teknik heyet ve futbolcular bundan olumsuz şekilde etkilendi. Ama gördük ki; stadyumun bazı yerlerinden o istifa diye bağıranlara karşı da yuh sesleri duyulmaya başladı. Bu hareketleri tasvip etmek mümkün değildir. Takım iyi oynuyor, sen yuhluyorsun!... Yok böyle bir şey. Neyse biz yine oyuna gelelim.
 
İlk yarı rakip yorgun olmasına rağmen, daha derli toplu bir oyun ortaya koydu. Attığı golle bunu kanıtlamış oldu.
 
İkinci yarı Ç. Rizespor’u çok daha canlı ve heyecanlı gördüm. Atak üstüne atak yapmaya başladı. İlk yarıda Umar Aminu yaptığı hatayı kabullenmiş bir şekilde çok iyi futbol oynamaya başladı. Bunun semeresini de 59. Dakika da attığı golle gösterdi. Maçı her an çevirebiliriz çabasıyla Ç. Rizespor yüklendikçe yüklendi. Bu maç belki de böyle biter diye düşünürken 90. Dakika’da oyuna 86. Dakikada giren rakip Başakşehirli Martın Skrtel; ceza sahasının içinden düzgün bir vutuşla Ç. Rizespor’un hayallerini yıkan ve kendilerini liderliğe çıkaran golü kaydetti.
 
Sonuç olarak: Ç. Rizespor için her şey bitmiş değildir. Bizim düzeyimizde daha bir çok takım yer almaktadır. Bu takım bundan sonra yine de mağlup olacaktır ama; hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. İsmail Kartal’a da bir çif sözümüz olsun.

Sayın Kartal; her hafta başka bir takımla sahaya çıkıyorsun. Belki bir bildiğin var ama; samudio, moroziuk ve sasse gibi kaliteli futbolcularını son haftalarda kenarda tutman, sanki biraz hoş görünmüyor. Formları son iki haftadır düşük olan Mılan Skoda ile Denys Garmash ile oyuna başlamasydın daha iyi olurdu gibime geliyor.

Biliyorum İSTİFA sesleri seni son derece rahatsız ediyor. Bizde tasvip etmedik ama; gidişatın da iyi olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.
 
Cumartesi günü Trabzon’sa Karadeniz derbisi oynanacaktır. Biliyoruz çok zor bir maç olacaktır. Ama inşallah kazanan biz oluruz.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar