Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor’da Artık Ona Doktor J.Shelvey Diyoruz

Müsabakada öne çıkanlardan İlhan hocanın takımdaki oyun disiplini oyun içinde çalışkanlık iyi mücadele ederek savaşarak oynamasıydı.
 Ç.Rizespor Antalyaspor karşısında oyunun ilk on beş dakikasında Antalyaspor daha topa sahipti daha organize oyun oynuyor daha baskılı bir oyun ortaya koymuştu.
İlhan hocanın öğrencileri bu dakikalardaki oyunun gerisine kalarak sanki rakibin arızalarını rakibine topu verip oynatarak tespit etmekti.
Nitekim oyunun o dakikalarından sonra sanki deniz dalgaları gibi Ç.Rizespor Antalya spor un üzerine dalga dalga gitmeye başladı oyunun  üstünlüğünü Ç.Rizespor ele almaya başladı  .
Ç.Rizespor’un  atakları sağlı sollu gelmeye başladı, zaten  Ç.Rizespor oyun sistemi  kendi yarı sahasını kontrole alıp rakibi bekleyip kendi yarı sahasında   çekmesiyle, rakipten kaptığı toplarla hızlı çıkarak  oynadığı oyunu yürürlüğe surdu ve gol pozisyonları ard arda gelmeye başladı.
 Nitekim ilk yarıda golü de buldu ve soyunma odasına bir sıfır önde gitmeyi başardı.
Devre arası İlhan hocanın dokunuşlarıyla   ikinci yarıda harıl harıl çalışan sahanın her yerinde baskı yapan Ç.Rizespor takımı vardı .
Dolayısıyla oynan oyun sonucu ,Antalyaspor’ oyundan düşürmesine neden oldu ve  oyunun kontrolu oyun üstünlüğü daha çok Ç.Rizespor’a geçti.
Maçın ilerleyen dakikalarında J.Shelvey’nın oyun zekası çabuk düşünerek attığı akıl dolu paslar oyunun şeklini tamamen Doktor J.Shelvey’le Ç.Rizespor’un  kontrolüne geçmesine neden oldu, nitekim iki gole asist yaparak  imzasını attı.
Ligin çok kötü olduğu bu sezonda sahada çalışan mücadele eden oyun disiplinin den kopmayan takımlar istediği sonuçları alıyor.
Ç.Rizespor takımının çok ta ustun bir kadroya sahip değil çok iyi bir teknik direktörü var ,dolayısıyla oyun disiplini çalışkanlığı sahada varını yoğunu ortaya koyan genç ve dinamik bir kadroya sahip olmasının neticelerini alıyor.
 Müsabakada Ç.Rizespor takımına baktığımızda kaleci Gökhan iyi oynadı sağ bek Taha iyi maçlarından birini oynadı ,böyle kendine güvenir daha çok çalışırsa  yeteneklerini ortaya devam eder daha başarılı olur kanısındayım .
Sol bekte C.Hojer taş gibi oynadıkça solu oyunun iki yönünü hem defansif hem ofansif  iyi  kullanmaya başladı ,hırslı bir oyuncu sol ayağı iyi, takımına çok katkı sağlıyor .
Sol stoper Emirhan iyi oynadı, sağ stoperde K.Alikulov canla başla oynuyor maç oynadıkça daha iyi ve çabuk.
 Orta sahanın beyni Ç.Rizespor’da  artık ona Doktor J.Shelvey diyoruz, ilk geldiğinde oyunu yavaşlatıyordu kondisyon eksiği vardı ,maç oynadıkça daha hızlı ve çabuk oynamaya başladı , zeki oyunculuğunu da katarak  attığı akıl dolu paslar ve koşarak oynadığında inanılmaz oyun ortaya çıkıyor seyretmekten futbol zevki aldığımız bir oyuncu, anlatmakla bitiremeyeceğimiz bir oyuncu ancak seyretmek anlayabilecek bir oyuncu  o  bir kalite.
 I.Olawoyin takımın dinamosu kırk bin kere maşallah alıyor veriyor top kapıyor topla gidişiyor defansif ve ofansı çok iyi oynuyor topla takımını rakip sahaya çıkaran bir oyuncu adam eksiltiyor futbolda ne varsa I.Olawoyin de var olan bir oyuncu.
 D.Varesanovic çok seri çabuk ve teknik bir oyuncu sahanın her alanında var iyi top kullanıyor adam eksilmesi çok iyi oyunda katkısı çok.
 B.Akintola çök forumsun oyunun ne ofansında var ne defansında sahada boş boş koşan dolaşan bir oyuncu durumunda İlhan hocanın ısrarına rağmen henüz  istenilen düzeye gelemedi.
 A.Zeqiri iki gol atmasına rağmen , ilk geldiğinde hayranlıkla izlediğimiz bir oyuncuydu ama şuanda çok forumsun güçsüz varlığıyla yokluğu belli olmayan bir oyun ortaya koyuyor çok forumunuz.
 M.Minchev santrafor değil ama İlhan hoca neden oynatıyor aklım almıyor çok çalışıyor çok mücadele ediyor iyi niyetli bir oyuncu ama bu ligin oyuncusu olmadığını düşünüyorum.
 A.Gaich bu takımın santraforu ilk on bir de olmazsa olmaz ,çünkü pozisyonu santrafor ağır olmasın rağmen gol bölgelerini iyi okuyor .
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor bu oyun disipliniyle kalan müsabakalara devam ederse seneye Avrupa kupaları hayırlı olsun..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar