Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Ç.RİZESPOR NEGATİF; GS ENTÜBE

 Koronavirüs nedeniyle liglere verilen 3 ay gibi uzun bir aradan sonra Ç. Rizespor çok iyi hazırlanıp, ilk maçında; şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray'ı 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek; ligde kalma mücadelesinde önemli bir başarı sağladı.
Ç.Rizespor bu sezon en iyi futbolu ve en iyi mücadelesini ortaya koydu. Bunun altında yatan sebep ise yirmi günlük çalışma süresini çok iyi tamamladı.
Tüm sporcularımız gerek sağlık açısından, gerekse moral motivasyonu açısından son derece üst seviyede TDI.
Oyunun başından son dakika düdük sesine kadar futbol adına çok üst düzeydeydi.
Galatasaray'da ise oynadığı çok kötü futbol ve aldığı mağlubiyetin yanında, şampiyonluğun kaçtığı konusunda, yaşanan son felaket!
Galatasaray’ın pandemi dönemini pek sağlıklı geçiremediği, daha ilk dakikadan itibaren kanıtlandı! Savunma izolasyonu zero değerlerindeyken hücum ise entübe vaziyette!
 
İlk 5 dakikada iki kaleye de 2 tehlikeli top geldi, ikisi de Rizespor’lu sporculardan. Skoda’yı Muslera, Moroziuk’u Tarık önledi! 14’te Muslera golü önledi, ayağının kırılmasını önleyemedi! Galatasaray’da oyunu organize edecek beyin de yok! Bu beyinsizliğin hasarı da çok ! Galatasaray bu maçta kaçan 3 puana mı üzülsün, yaşadığı sakatlıklara mı? Biraz da şanssızdı. Özellikle Muslera'nın çok ciddi sakatlığına hep üzüldük.
Sonuç olarak: Ç. Rizespor böylesine önemli bir bir maçı kazanıp, 3 puanı hanesine yazdırması son derece önemliydi. Bunu başardığı için tüm teknik heyet ve sporcuları kutluyorum..
İnşallah devamı gelir.
Önemli olan istikrardır.
Önceki ve Sonraki Yazılar