Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Adanademirspor Maçından Galibiyet Bekliyorduk


Seyredemediğimiz Adanademirspor Ç Rizespor maçından yorum yapamayacağım.

Ancak Rizespor un geldi noktadan bahsetmek istiyorum.

Rizespor takımı bu sezon beni şaşırtıyor neden derseniz yapılan nokta transferler ı yapanlar bir futbol ustası görüntüsü veriyor.

Gelinen noktaya baktığımızda takımda nerde eksik bir yer varsa oraya resmen nokta atışı yapılıyor alınan futbolcular kaliteli.

Baktığımızda bir kaç yedek futbolcu daha alınması gerekir diye düşünüyorum her mevkının bir yedeği olduğunu görüyoruz ancak iki mevkinın yedeği yok sol bek ve santrafor buralara da yedek futbolcu alınmalı dünkü maçta sol bek eksikliği Rizespor a golü yedirmiş olduğu göründü lig uzun bir maraton her mevki ye bir yedek olmalı bu kadar doğrular yapılmış barı tam yapılırsa takım dört dörtlük olacak.

Adana demir spor maçından galibiyet bekliyorduk  çünkü bu kadar kaliteli futbolcu topluluğundan Adanademirspor maçından kayıpsız dönülmeliydi olsun bu skorda kotu değil ancak bu tur maçlardan Rizespor takımı kayıpsız ayrılmalı.

Daha öncede defalarca yazdık büyük takımlar skoru korumak için geriye yaslanma lüksü asla olmamalı büyük takımlar daima rakibe hücum yaparak defans yapmış olması gerekir yanı büyük takımlar durdurmaya değil durdurulmaya oynamalı topu ayağa tutmalı dikine paslarla sahayı kulanmalı bunu yapması içinde takımda fizik kondisyon guc lazım.

Örnek verecek olursak 1461 Trabzonspor futbol takımını seyredebilirsiniz PTT 1 ligine baktığımızda şuana kadar bana göre iyi futbol oynayan bir takım gördüm diyemem ancak 1461 Trabzonspor takımı hariç inanılmaz dikine ve hızlı paslar yaparak oynuyor harıl harıl çalışıyor bunları gecen sene Elazığ ve Akhisar a görmüştük.

Adandemirsporun maçına çıkartılan kadroya barksak bana göre doğru bir kadroydu ancak oyunun ilerleyen dakikaların da elinizde bu ligin Alex tipinde bir futbolcunuz var Mehmet Al bir kere Rizespor takımın da yer bulmalı.

Adanademirspor maçında rakibi geriye yaslanmak zorunda bırakacak rakibi zorlayacak bu futbolcu oyuna alınmalıydı Mehmet Al kaliteli ve tecrübeli bir futbolcu takımın hücum gücüne güç katar rakibin savunmasını bozar buda Rizespor takımını başarıya getirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar