Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu takım ya ayağa kalkar yada değişikliği yaşanır

Oyun genelinde  Gençler birliği daha üstündü.
Ç.Rize sahada oyundan düşmüş yorgun bir görüntü çizdi.
Hani derler ya ayağa kafa koyacaksın Ç.Rizespor takımı futbolcuları ayağa kafa koymuyor.
Ç. Rizespor takımı rakibi karşılıyor ancak topu kazanınca rakibe verip tekrar karşılamaya geçiyor rakibe basmıyor rakibi seyrediyor.
Baktığımızda Ç.Rizespor topu bir türlü ayağa oynayamıyor ,sahaya çıkartılan  ilk  on bir ve oyuncu değişikliklerinde de eksikler oldu. Rıza Hoca tarafından sahaya çıkan kadro görüntüsü bana göre rakibi karşılayan rakibi durdurmayı düşünen bir futbolcu topluluğundan oluşturulmuştu.
Örneğin Ç.Rizespor takımı rakibe karşı kafa tutan bir oyun anlayışla değildi. Rakibi kendi alanına rahatsız edecek bir anlayış yoktu Ç.Rizespor a.
       Oyuncu değişiklikleriyle sahada ilk değişilmesi gereken  Aykut ve Tevfik’ti.Tevfik oyundan alındı ancak oyun içinde  düzenli olan rakip sahaya çıkan topla giden kaleye şut çeken ,rakımı rakip sahaya rahatsız eden etkili olan orta yapan Abdi oyundan alındı.Oyunda varlık gösteremeyen Aykut’a  doksan dakika sabredildi.
Geldiğimiz nokta ; çok kötü bir Ç.Rizespor takımı.
   İlk devre ligde nasılsa ikinci devrede  aynı rakibe basmayan sahada mücadele etmeyen iki pas yapamayan bir Ç. Rizespor takımı ; bunun yanında ligde il yarı yediği hatalı gollere kaleci Serkan Gençler Birliğinden de  İnanılmaz iki tane hatalı gol yedi .
Bu yenilen goller inanılır gibi değil sanki kalecinin aklı başka yerde vücudu sahada uyur gibi goller yenildi bu hatalar Serkan gibi kaleciye asla yakışmadı  .
Sanki bu takıma  bir aksilik var, baraj su almaya başlamış bir yerini tıkıyorsun diyar yer kaçırıyor .
Belki sahada çok kötü bir Ç.Rizespor  vardı  ancak yüzde yüz iki gol pozisyonu atamayan bir Rize  takımı yenilen iki hatalı göl,sahada iyi olan Gençler birliği çok pozisyon bulunmayan ve hatalı gollerden  öne gecen Gençler Birliği takımı.
Genel olarak bakarsak Ç.Rizespor rakibe ilerde basmaya çıkınca çok kolay gol pozisyonu  verebilen kolay gol yiyen  bir takım.
Günümüz futbolunda bir takım defans yaparsa  rakibe kendi sahasına basarak defans yapması  gerekir yanı en iyi defans ilerde yapılan defanstır gelişen futbol bu.
Ancak Ç.Rizespor önde bastığında geri gelebilen rakibi durduramayan  rakibi elinden kaçıran bir olumsuzluk yaşıyor sonrasında goller kendi kalesinde geliyor.
Ç.Rizespor  rakibe basamıyor ayağa oynayamıyor  mücadele gücü düşük sahada savaşmıyor mücadele etmiyor .
Özetlersek Ç.Rizespor takımı sahada tel tel dokuyor bu on uç  maçtır böyle.
Bu takıma Rıza hoca ne yapar ne ederde bu takımı ayağa kaldırır, kaldıra bilir mı sorusu dilden dile dolaşmaya başlamış durumda sanki Rıza hocanın tahtı sallanıyor .
. Trabzonspor maçı bu hasta  ya ayağa kalkar yada bu takımı kan değişikliği yaşanır
Yapılan transferler bana göre çok da iyi değil bu transferlerle  bu takım küme kalır mı sorusuna kalır aslında.
Ancak bu takımda iyi bir on libero iyi bir santrafor iyide bir stoper birde kaleci alınmalıydı.
Sezon başında iyi bir takım kurulmadı transferde hala hatalar yapılıyor bir sol bek sıkıntın  hala devam ediyor alternatifin yok .
Bunun yanında bir takımın kalcısı stoperi ortada oynayan on liberosu ve santraforu iyi olmalı bunlar olmazsa olmazlardandır .
Önceki ve Sonraki Yazılar