Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu takıma takviye yapılmazsa 24 puana demir atar

 Ç.Rizespor maça iyi başladı ilk on dakikada öne geçti.

Ç.Rizespor golü attıktan sonra sanki maç bitmiş oyunu bırakmış geriye yaslanıp Gençlerbirliğini beklemeye başladı.

 

Baktığımızda Ç.Rizespor takımı ilk on dakikada rakibe uçuncu ve ikinci bölgede basıyordu, ancak golü atıktan sonra Gençlerbirliği takımına birinci bölgede bekleyip orada oyuna basmayı duşundu.

Gençlerbirliği takımı Ç.Rizespor un üzerine geldiğinde çok rahat birinci bölgeyi ikinci bölgeyi geçip, pas yaparak etkili olmaya başladı.

 

İlk yarı boyunca oyunda olmayan hücuma çıkmak istemeyen bir Ç.Rizespor takımı vardı.

İlk yarıda oyunda çok kotu bir Makiadi vardı adeta ayakta duramıyordu, ancak Hikmet hoca Makiadi’yı oyundan almadı oyundan Mehmet aldı.

 

Sylvestre yı oyuna alınca nispeten  Sylvestre’te ile etkili oldu Ç.Rizespor takımı biraz kımıldadı ancak kenardaki futbolcuları hücuma iyi çıkamıyor orta saha çalışmıyordu.

 

Ç.Rizespor takımında oyunu eline alacak oyunu yönlendirecek bir on numarası yok. birde orta sahada koşan hem defansif hem ofansif bir futbolcusu yok,bunun yanında birde stoper lazım bu takıma,  Oboabona,çok hatalar yapıyor .

 

Ç.Rizespor takıma mutlaka transfer yapılmalı.

İkinci yarıya bütün takımlar kadrolarına çok iyi takviyeler yapıyor Ç.Rize yönetimi ne bekliyor.

Yoksa Ç.Rizespor yönetimi futbolu çok mu biliyor.

Baktığımızda Gençlerbirliğine karşı ikinci yarı ilk yarıya rağmen daha derli toplu bir Ç.Rizespor takımı vardı.

Ancak Hikmet hoca oyuna neden İsmailli başladı orta sahada Sylvestre ile başlamadı onu aklım almadı. Hikmet hoca her maç macera arıyor kaç maçtır şans vermediği Makiadi’le,oyuna başlıyor, Chevalier ye yı kadroya alıyor maç eksiği olan futbolcuyla ne kadar verim alabilirsiniz.

 

İkinci yarı da yapılan oyuncu değişikleriyle birinci yarıya rağmen daha iyiydi ancak Ç.Rizespor takımı çok isteksizdi futbolcular kırık döküktü. Maçı daha çok isteyen Gençlerbirliğiydı.

Baktığımızda Ç.Rizespor takımının futbolcuları çok kişisel hatalar yaptı kaleci bu gün forumsuzdu.

 

Takım komple bu maç 1960 model dökülmüş autsun gibiydi.

Uçuncu golü Ç.Rizespor’lu futbolcular resmen rakibe eşlik eder gibi kalelerine golü attırdılar.

Bu takıma takviye yapılmazsa 24 puana demir atar,ikinci yarı farklı olacak her takım takviye yapıyor..

 

Baktığımızda Sercan’larla İsmail’lerle bu işler olmaz görüyorsun rakibin futbolcularını doksan dakika etkili oluyor doksan dakika mücadele ediyor.

Bu ligde futbolcun kaliteli olacak doksan dakika bana etkili olacak her an rakip kalede tehlikeli olacak maç boyu bir iki pozisyonla olmaz bu işler.

İsmailler gibi Cumali’ler gibi alt yapıda tanıdığımız futbolu bıraktırdığınız çok kaliteli futbolcuları bitirdiniz.

Geldiğimiz noktada kesinlikle bir orta saha hem defansif hem ofansif koşan bir futbolcu bir on numara birde stoper bu takıma alınmalı.

Bir başka nokta seyirci seyircinin maça gelmeyişi bir naklen yayın çok önemli faktör naklen yayın olmasın türbinler dolar. İki takımın güven vermemesi. uç yönetimin Rize ye yabancı gibi davranması.geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı seyircisine heyecan vermeli mesela bu uç transfer yapılsa seyirci kibir dar..
Önceki ve Sonraki Yazılar