Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Bu Tur Maçlarda Teknik Direktör Farkı Ortaya Çıkar

 Mağlup olmak için Hikmet Karaman elinden geleni yaptı.
Oyuna uç stoperle başladı oyunu geriye yaslanarak adeta takımı defansa gömdü Karabükspor dan korktu.
Bunun yanında topla ve topsuz oyunda olan aldığı toplarla dikine oynayabilen hem defansif hem de ofansif top kapıp top kullanan Sylvestre’yı oyundan çıkardı yerine Ali Adnan’ı oyuna aldı inanılmaz mağlubiyet çabaları devam etti.
Oyun düşüncesi Karabükspor’a karşı oyunu geriye yaslanarak oynamak Karabükspor’a avantaj sağlamak oldu.
Oysa oyunu önde oynayıp Karabükspor un kendi sahasından çıkmakta zorlanan bir takım olması Karabük’e zor anlar yaşatabilirdi.
Bunun yanda oyuna uç stoperle başlamak inanılmaz bir yanlıştı Ç.Rizespor u oyunda bir kişi eksi bıraktı.
İkinci yarıda uç stoperden birini ve Ümit’i oyundan alması beklenirken inanılmaz bir hata daha oyundan Sylvestre’yı çıkarıp orta sayayı boşalmış oldu Obraniak’ı orta sahanın  ortasına çekti Obraniak piresi sevmeyen bir futbolcu son haftalarda vücudunu taşınamayan bir oyuncu durumunda çok forumsuz  Ç.Rizespor u zora soktu Karabük’ün ekmeğine bal oldu.
Oyuna aldığı Ali Adnan koridorda yürür gibi sahada gezdi, nitekim Ali Adnan’ın kaçırdığı futbolcunun asisti ve uç stoperin bakışları arasında yenilen gol. 
Son haftalarda adeta tek başına mücadele eden Kweuke’ye penaltıyı attırmayıp sorumsuz Obraniak’ı attırmak hatalar zincirine bir eklenti daha oldu ve Karabük’e mağlup olmak için bir futbol mantalitesi.
Hikmet hoca gibi bir hocanın akıl almaz hatalarına aklım bir turlu almadı.
İnanılmaz teknik hatalarıyla verilen altın değerinde uç puan.
Hikmet hocanın sahaya sürdüğü on bir ve oyuncu değişikleri felaketti.
İnanılır gibi değil Hikmet hoca her zaman önde oynayan forveti güçlendiren bir oyun anlayışında olurdu. 
Son haftalarda futbolcuların forumsuzluğu, Hikmet hocaya da yansımız görülüyor.
Geldiğimiz noktada bıçağın kemiğe dayandığı an bu hafta Trabzonspor’u yenip küme düşme hattını bir nefes almak en çok isteğimiz.
Baktığımızda Hikmet hocanın takımları daima cesur önde oynayan takım olurdu, ancak son haftalarda Hikmet hocanın takımı korkak ürkek güçsüz bir halde. 
Günümüz futbolunda oyunu önde oynayıp önde karşılamanız lazım hatta iki forvetle oynamanız lazım on de oynayınca rakip kendi sahasında çıkarken efor sarf ediyor senin kalene gelene kadar zorlanıyor ve iki forvet oynadığınızda iki stoper bir on libero sağbek sol bak fazla çıkamıyor.
Sen git Karabükspor gibi güçsüz bir takıma karşı oyuna iki stoperin önüne bir stoper daha oynat bekle gelsin Karabük atak yapsın şut atsın ben savunma yapayım böyle bir şey ola bilir mi ya inanılır gibi değil ya doksan dakika savunma yapılır mı ya üstelik rakibinde stresli panik halında vallahı ben şahsen hala inanamıyorum Hikmet hocanın oyun anlayışına hala şoktayım.
Beşiktaş maçına bakarak rakibi gözünüzde büyütürseniz yazık yanı. Karabük Beşiktaş’a karşı oyunu önde karşıladı önde oynadı çok iyi mücadele etti kısmen başarılı oldu. Sen ne yaptın takımı gömdün defansa savunma yaptın. Bu tur maçlarda teknik direktör farkı ortaya çıkar.
 
Bu anlamda Hikmet hocaya çok güveniyoruz takımı tekrar kampa alıp hafta sonuna iyi hazırlanacağına inanıyorum. İnşallah Hikmet hocaya Rize’deki aşırı güven ters etki etmez.
İnşallah da Trabzon’a karşı geri yaslanmaz iki forvetle oynarız.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar