Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor Arı Gibi Çalışıyor

Ç.Rizespor’ u, Kartal zorlayacak kadar diri bir takım değildi.Ç. Rizespor takımı  daha diri daha sahaya savaşan sahada çalışan ilerde basan ayağa oynayan sahayı dikine kullanan çabuk paslar yapan bir takım hürriyetine kavuşuyor gibi bir görüntü sergiledi.
Kartal maçındaki skora bakarsanız iyi bir skor ancak Ç.Rizespor iyi futbol oynuyor diyemeyiz, Ç.Rizespor sahada oyun içinde çok çalışıyor diyebiliriz.
Ancak Ç.Rizespor hücum gücü daha fazla olan futbolculardan kurulu. Bu durumda Ç.Rizespor takımı ilerde basmayı yani üçüncü bölgede basarak oyunu rakip sahaya oynamayı alışmalı bunuda zaman zaman yapıyor .
Baktığımızda Kartal maçında ilerde oynamayı öğrendiği gibi. Mustafa Denizli’nin kurduğu kadro hücuma yönelik hücum oynayarak rakibi bunaltmak, geri yaslanmayı unutarak devamlı defansla birlikte hücum mu düşünen bir sistem kurma sinyalleri veriyor.
Gelinen noktada Ç.Rizespor defans göbeğinde oynayan futbolcular bu sisteme çok sırıtıyor henüz bu sisteme oynayamıyorlar forum güçleri çok kötü. Takımla birlikte geri ileri çıkamıyorlar ya ileri kalıyorlar yâda geri bekliyorlar Ç.Rizespor defansındaki iki isim bekleyerek oynuyor rakibe basarak oyun içinde devamlı hareket halinde olamıyorlar. Mustafa Denizli’nin kurmak istediği takım bir tabancanın namlusu gibi komple geri ileri gidip gelen bir takım olmak.
Baktığımızda şuanda Ç.Rizespor arı gibi çalışıyor sahada pas yapmayı, ayağa oynamayı arttırmış gibi ancak bu yeterli mi Değil.
Kartal maçında sahada çalışan bir Ç.Rizespor takımı koşan mücadele eden dikine oynayan çabuk oynayan devamlı golü düşünen ancak gol pozisyonuna girmekte zorlanan bir görüntü cızdı Ç.Rizespor .
 Mustafa Denizli daha çok golü düşünen bir takım yaratmaya çalışıyor bazı dizilişlerden de bunu anlıyoruz mesela. Eren’i ve Ahmet ters taraflara oynattı küçük bir örnek verebiliriz.
 Ters ayakla kaleye doğru gitmek kenarlara çizgiye efor kaybetmeyip, kaleye daha çabuk gitmek, kaleye yakın olmak tehlike yaratmak, etkili şut atmak. Doğru bir anlayış ters ayakla kaleye daha doğru vurabilirsiniz nitekim Eren bir kaç denemeden sonra golü buldu bu vuruşu  Ahmet de denedi olmadı, bu düşünce   çok zekice bir düşünce bana göre .
Ç.Rizespor dört bir dört oynuyor, defans ve orta saha arası çok açılıyor bu açık bölgeyi aslında defans geri kalmadan kapatmalı defans göbeği çok ağır kalıyor defansın önünde oynayan tek başına Samat a kalıyor. Ancak bu maçta bu bölgeyi daha kapatmış defansın daha orta alan yakın oynadığını gördük böyle olunca Samat daha etkili oldu.
Özetlersek; Kartal maçında sahada daha çalışan bir Ç.Rizespor takımı defansı daha önde kuran ve oyunu Rakip sahaya yıkma düşüncesi defansı üçüncü bölgeye basarak başlama çabaları vardı. Ancak defansta oynayan iki stoper çok forumsuz.
Baktığımızda Ç.Rizespor üretiyor ,saha içinde çalışıyor ,mücadele ediyor. Kademe anlayışı güzel. Zaman zaman top kendinde iken rakibin üzerine üçlü hücumla gitmek bunu devamlı skoru daha da farklara getirebilir.
 Bu düşüncede Ç.Rizespor takımı sahada çok çalışan, çok savaşan devamlı hücumu düşünürse durdurmaya değil, durdurulmayı planlarsa yani rakibe hücum yaparak defans yaparsa ve mantaliteyi oturttursa Ç.Rizespor liginin sonu süper lig diye düşünüyorum. 
Önceki ve Sonraki Yazılar