Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor çok zor bir süreç yaşıyor

 Ç.Rizespor Beşiktaş arasında oynanan müsabakada her iki takımında doksan dakika boyuncu kalelerle isabetli şut sayısı yok denecek kadar azdı. Ancak son dakikalardaki bir isabetli şut Beşiktaş’a uç puan getirdi.
 
Doksan dakika her iki takımın futbol oynamak tan çok birbirleriyle mücadele ederek oynadıkları gözlendi.
 
Doksan dakika son düdüğü çalınana kadar futbolcuların gevşetmemesi gerekir. Oyunun son bölümünde Hikmet hocanın oyucu değiştirdiği oyuna aldığı Atiemwen’ın, bir an dikkatsizliği Adriano, boş kalması sonucunda Beşiktaş’ın golü geldi.
 
Genel olarak iki takımında birbirine nefes aldırmadığı müsabakada sahada iyi futbol yoktu ancak iyi mücadele vardı.
 
Avrupa kupalarından yorgun dönenen ve eksik kadroyla maça cıkan Beşiktaş’a karşı Ç.Rizespor bir turlu gol noktalarında bitirici son vuruşları yapamadı.
 
Ç.Rizespor’a baktığımızda takımın hala hazır halde olmadığını çıktığı her atak da etkili olamayıp son vuruşları rakibe teslim edip tekrar savunmaya donduğunu görüyoruz, bu haftalardır devam ediyor.
 
Ç.Rizespor çalışıyor çabalıyor aldığı topları rakibe teslim edip tıp ki bir saman alevi gibi sönüp gidiyor.
 
Bu gidişat hayırlı bir gidişat değil Ç.Rizespor takımı güven vermiyor, kenarda hoca güven vermiyor hoca yetersiz bir görüntü çiziliyor.
 
Her hafta değişik bir arayış içinde olan Hikmet, hoca ligin altıncı haftasına gelindi, hala takım ,bir kıvılcım gösteremiyor.
 
Bu takımda orta sayla forvetin arasında oynayabilecek, aldığı toplarla dikine oynayabilecek dikine paslar atabilecek, aralara top atabilecek ters toplar kullanabilecek bir oyuncu eksikliği bu takım çekiyor.
 
Bu özelliklerde elindeki kadroda ,bir futbolcun var altı müsabaka oynadın birinde bu oyuncuya şans verdin o maçta galip geldin, bu müsabakadan sonra bahsettiğimiz futbolcu Recep yok.
 
Neden yok bu tur anlayışlarla futbolu yönetemezsiniz işte durum ortada.
 
Orta sahayla forvetin arasında serbest oynayabilecek oyuncusuz oyuna başlıyorsun, gecen maçlara Robın ı denedin olmadı bu maçta Janster ı denedin olmadı, bu kadroda bu pozisyona en uyumlu oyuncu Recep, öyleyse bu oyuncu oynamalı.
 
Haftalarda çalışıyor çabalıyorsun bir kaç teknik hatalar yüzünden bütün emekler boşa gidiyor.
 
Gecen yılda aynı senaryolar yaşandı elinizde on libero varken, gidip sağbek oynayabilecek oyuncuyu on libero oynatıyordun ne oluyordu bütün emekler boşa gidiyordu.
 
Baktığımızda Beşiktaş müsabakasında biraz istekli biraz mücadele eden bir oyun gördük, ancak yetersiz Avrupa kupalarından yorgun dönen Beşiktaş’ı eli boş göndermek lazımdı Beşiktaş da iyi değildi, e onu yeneme bunu yenemiyorsun kimi yeneceksin.
 
Baktığımızda mesela Ahmet’i oynattın bu maçta çok kotuydu ancak Ahmet ve Mehmet, bu takımda oynamalı. Neden derseniz bu oyuncular Emrah, gibi Oğulcan gibi heyecana kapılıp topu kale yerine taca atmaz bunlar tecrübeli oyuncu bu oyuncuları oynatmanız lazım, bu oyuncuların son vuruşlarından yararlanmanız lazım.
 
Geldiğimiz noktada yeni genç bir kadro tamam, ancak hazır olmayan bir futbol takımı ve yeterli olmayan bir Hikmet Karaman görüyoruz.
 
Sahaya çıkardığı kadro ve oyuncu değişikleri yeterli olmuyor. Baktığımızda hanı derler ya çıkmayan candan umut kesilmez, umudumuzu yitirmeyelim de, bu hocayla da bu takımın yürüyemeyeceği ortada.
 
Geldiğimiz noktada Hikmet hocanın bu liglerde ve Ç.Rizespor takımında da bir adım ilerleyemediğini görüyoruz kimse kusura bakmasın güneş balcıkla sıvanmaz.
 
Hikmet hoca sevdiğimiz bir insan buna kimsenin itirazı yok ama olmuyorsa fazlada zorlamamak lazım. Ha diyeceksiniz ki Hikmet hoca giderse bu takım düzelecek mi. onu da gelecek hocanın oyun yapısı ve fikirlerini almak lazım bu kadroya bu yapıya uygun geçmişi olan bir hocayla anlaşmak lazım.
 
Mesela sürpriz bir isim neden olmasın örneğin, Osman Ozköylü bana göre uygun bir hoca heyecanlı başarıya aç.
 
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor çok zor bir süreç yaşıyor, bu takımın toparlanması zor belki Kweuke ile oyuncuların oyun anlayışı değişir oyunculara bir güven verir Kweuke.
 
Oyuncular çok korkak futbol oynuyor bu takıma bir güven gelmesi belki toparlar ,bir Antalya galibiyeti iyi gelir kanısındayım.
 
Bir başka nokta da, arkadaşlar Başkan gitsin diyoruz da. Bizim Rizeli nerde onu hiç sorgulamıyoruz. Ç.Rizespor süper ligde, bunun daha ustu yok.yanı Rizeli takımı süper ligde istiyordu takım süper ligde ,Rizelinin hiçbir katkısı yok.. Rizeli takımına sahip çıkmıyor. Bunu sorgulamamız lazım. Bu lig sanki bizim Rizeliye çok ha ne dersiniz arkadaşlar.
 
Bu takıma Rizeli sahip çıkmadıktan sonra kim gelirse gelsin coşku olmaz başarı gelmez. Bu takımın türbinleri dolduğunda Başkanı da gönderirsin hocayı da ama takımın sahibi yok. Aslında bu takımın sahibi Rizeli herkes gider Rizeli ve Ç.Rizespor kalır arkadaşlar.
 
Gecen Beşiktaş maçındaki Beşiktaş türbinindeki Rizelileri gördünüz mü?
 
İkinci nokta karaman gitsin diyoruz, Karamanı gönderirlerse bu yönetim, eskisi gibi olmadık bir hoca almasınlar,bana öyle geliyor .Bir birde Rizeli de görevini yapsın öyle konuşsun..
Önceki ve Sonraki Yazılar