Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Ç.Rizespor İlerde Basarak Oynadığında.

Maçın ilk yarısını seyredemedim ancak ikinci yarıda oyuncu değişikleriyle kısmen geri yaslanmanın sonucu Ç.Rizespor takımı golü kalesinde gördü.
Ç.Rizespor ilerde basarak oynadığında ummadık anda yeni transferle golü buldu buradan anlaşılan Ç.Rizespor takımı ilerde basarak yanı ofansif oynarsa rakip filelere çok gol atar. Ancak  diye düşünüyorum geriye yaslanarak oynarsa çok gol da kalesinde görebilir .
İkinci yarıya baktığımızda oyunu devamlı kontrol etmeye çalışan oyuncu paylaşımında zaman zaman hata yapan bir Ç.Rizespor takımı.
Örnek verecek olursan tavşanlı takımı bir duran top kullanıyor Tavşanlının futbolcusu ceza sahası üzerinde bomboş duruyor sonucunda boş duran futbolcuya top geldi ve golü yedi Ç.Rizespor takımı bu hatayı hele hele Denizli hocanın takımı yapmamalı.
Oyuncu değişikliklerinde Ahmet ve Sarnat oyundan alınması rakip takımın daha çok Ç. Rizespor takımının üzerine gelmesine neden oldu sonucunda goller buldu.
Bana göre Ç. Rizespor takımı geri yaslanma lüksünü bırakması gerekir. Aklıma takılan  Debertis çok net pozisyonda gol kaçırma pozisyonu bana göre bir santrafor gol pozisyonuna girebiliyorsa bu önemli golü kokluyor doğru yerde topla buluşuyorsa bu golün yarısıdır bu çok önemli. Debertis demek ki golcü bir futbolcu buda sevindirici bana göre.
Zamanla Ç.Rizespor takımında taşlar yerine oturmaya başlayacak sistemi futbolcular benimseyecek. Denizli hoca takımı zamanla daha cesur futbol oynatacak bütün alanları kapatacak bir futbol mantalitesinde takımı oynatmaya başlayacağını düşünüyorum.
Şuanda Ç.Rizespor takımı golü atınca defansif futbolu tercih ediyor bana göre bu kadro defansif futbolda başarılı olamaz zaten günümüz futbolunda defansif futbol oynayan takımlar kaybetmeye mahkumdur.
Ç.Rizespor takımı daha iyi olacağına inanıyorum sabırla güvenle önümüzdeki maçlardan hem skor anlamında hem de seyir anlamında taraflı tarafsız herkesin beğenisini Ç. Rizespor takımının kazanacağına inanıyorum.
 
Bu maçla ilgisi olmayan bir konudan bahsetmek istiyorum:
Uç sene önce Çayelinde Madenlispor Derepazarıspor amatör maçını seyrediyoruz o maç da bir futbolcu dikkatimi çekti. arkadaşlar o zaman Ç.Rizespor a bir suru uğraşlar sonucu Özgürcan alınmış bu futbolcu Özgürcanı cebinden çıkarır 19 yaşında bu futbolcuyu burnumuzun dibinde kimse fark etmemiş araştırdım kendisiyle konuştum daha on dokuz yaşında. yanı çocuk santrafor arkası oynayabilen santraforda oynayabilen çok yetenekli küvetli çevik ve zeki bir futbolcu ismi de Muhammet Yılmaz.
Neyse uzatmayalım bunu bir haber sitesinde haber yaptım dedim bu futbolcuya elimden geleni yardımı yapacağım ve o maçta sakat olan bir başka futbolcuyu da bize söylediler onu da araştırdık Mehmet Aksel diye pilot santrafor seyrettik Aksel de iyi bir yetenek. Bu futbolcuları  Harun Ilık hocamıza anlattım sağ olsun Harun hocamız yardımcı oldu alt yapı hocalarına anlattı Ç.Rizespor alt yapı hocaları da denemeye aldılar beğendiler iki yıl pafa oynadılar.   Madenlıspor dan Mehmet Aksel Karadağ ve Muhammet Yılmaz şimdi nerede sorarsanız . Beğenmeyip gönderdikleri Aksel Mersin idman yurduna gitti Muhammet Yılmazda şuanda Pazarspor da kiralık .
 Bu futbolcuları bizzat çıplak gözle seyrettim yazdık cızdık anlattık ne oldu havada kaldı buhar oldu uçtu.
Şimdi soruyorum bizim çokbilmiş Ç.Rizespor yönetimine beş yıldır takımda sakladığınız Çağrı.
 Her sene İstanbul takımlarının paf takımlarından aldığınız Cumalılar şunlar bunları  pişirip ellere yedireceğine bizim pırıl pırıl evlatlarımızı niye takımda tutup pişirmiyoruz niye söyler mısınız .
Sayın çok bilmiş yöneticiler  bunları yapan bir yöneticiler futbolun f harfini bile bilmeyen yöneticilerdir kimse kusura bakmasın takıma alınan menajerler de öyle yazık günah olan Rizespor a oluyor beyler Elimizdeki bu değerleri nasıl fark edemiyoruz bu bizim Ç. Rizespor yönetimi beni kannser edecek arkadaşlar ya bu insanları anlamak ta güçlük çekiyorum yetkili futbol adamları hedefleri nedir yanı içim içimi yiyorum bu anlayışla yıllardır aynı yerde sayıyoruz.
Önceki ve Sonraki Yazılar