Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İlk on birleri ve oyunu okuyuşu oyuncu değişikleri çok kötü

 Lig başlayalı belirtiyoruz rakiplerin hazır olmadığından Ç.Rizespor takımı bir çıkış yakaladı diye.
Ç.Rizespor takımı iyi futbol oynamadığını haftalardır yazıyoruz, bu çıkışın aynı şekilde düşüşü olacağını burada yazmıştık.
Baktığımızda, süper lig takımları hazır değildi, Ç.Rizespor da iyi mücadele ederek kişisel yetenekli futbolcularıyla bir çıkış yakalamıştı.
Süper lig takımları hazır hale gelmeye başladı ve Ç.Rizespor düşüşe geçmeye başladı.
Baktığımızda Akhisar maçında bunlardan biri oldu, Ç.Rizespor takımı hala iyi futbol oynamıyor.
Beşiktaş maçında ilk yarı Ç.Rizespor takımı takım oyunu oynuyor sinyali verdi, ancak bu takımı Beşiktaş maçında ikinci yarıda Hikmet hoca hamleleriyle bozdu.
Aynı şekilde bu maçta da kadroyu bozdu, her hafta kadroyla resmen oynuyor başka mevkilerin futbolcularını başka mevkilere oynatıyor.
Her hafta denediği bu pozisyon değişiklerinde başarılı olamayan hikmet hoca kime ne anlatmaya çalışıyor.
Akhisar’a karşı çok kotu bir Ç.Rizespor takımı.
Resmen Akhisarspor Ç.Rizespor takımıyla beşe iki oynayarak rahat bir galibiyet alarak evine donmuş oldu.
Sezon başında yapılamayan yanlış transferler, gecen sezonki ilk yarı kadro eksikliği hala devam ediyor.
Gecen sezon ikinci yarıya bir kaç ara transferler takviye yapılmış takım çabalaya, çabalaya ligde kalmış.
Bu sezon as kadrodan futbolcular gitmiş ve ara transferde alınan futbolcularda ayrılmış yerlerinde doğru dürüst bir tek transfer yok.
Baktığımızda bu sezon transfer faciaları ve Hikmet hocanın şaşkınlık yaratan yanlışları almış başını gidiyor.
Yetersiz kadro tamam, ancak Hikmet hocanın elindeki kadroyu da  iyi kullanamadığı bir  durumu ortada.
.Geldiğimiz noktada takımın durumu uçuruma doğru yol alıyor, çok mu karamsarım bilmiyorum gördüğüm bu .
Hikmet hocanın çalışkanlığı takımı motive edişi inkâr edilemez, adeta baygın ve çok ağır bir insanı sağlığına kavuşturmuş gibi bu takıma emek vermiş hala daha da veriyor.
Geldiğimiz noktada bütün bunların sonucunda, Hikmet hocada inanılmaz yanlışlar yapıyor, Akhisar’a çıkardığı on bir ve oyuncu değişikleri. 
İnanılır gibi değil her maç yanlış on birler yanlış oyuncu değişikleri akıl almaz bir durum.
Hikmet hocanın çıkardığı on biri türbindeki taraftar dahi yanlış olduğunun farkına varıyor Hikmet hoca nasıl böyle yanlışlar yapar bunu anlamış değiliz.
Oyuna Sercan’la, Muratla Koray’la başlamak, nedir neyin peşindedir amaç nedir. Yoksa bu yetersiz transferliden yönetime yapılan yanlışlara mı uygulayarak anlatıyor, yanı kadro budur ben size bunları anlatınca siz beni dinlemediniz yeterli transfer yapmadınız mı diyor Hikmet hoca.
Akhisar’dan gol yedikten sonra oyuna alınan Sylvestre’ile neden oyuna başlanılmaz.
Sylvestre haftalardır oyuna alındığında takım iki pas yapmaya başlıyor önde pozisyonlar buluyor neden oynatılmıyor.
Kadronda on liberon bir tek Yalçın’ın var onunla neden oyuna başlanılmaz, gecen sezon on libero olmayışından dolayı kolay gol yeme durumu vardı bu sezon Yalçın’la bu kısmen giderilmişti, Yalcın’ defalarca sağbek oynatılmaya deneniyor olmuyor ve sonucunda kadrodan kesiliyor bumudur. 
Takımında sağ bek bir tek Orhan’ın var neden Orhan’la oyuna başlanılmıyor, denediğiniz diğer faktörlerde olmamışsa neden olmayanı tekrar tekrar deneniyor anlaşılır gibi değil.
Sercan haftalardır forumsuz bu haliyle süper lig de oynayacak futbolcu konumunda değil, neden Sercan’la oyuna başlanılır de kulübede Mehmet’ler Ümit’le Chevalı’de bir şans verilmez.
Neden her maç İsmail’e şans verilirde, diğer yeni transferlere şan verilmez amaç ne Ç.Rizespor nereye gidiyor, Hikmet hoca nerede akıllara sorular gün geçtikçe birikiyor.
Hikmet hocanın bu kadar çalışması hırsı işini sevmesi takımı motive etmesine karşın kimse kusura bakmasın Hikmet hocanın ilk on birleri ve oyunu okuyuşu oyuncu değişikleri çok kötü.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar