Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Karaca Hocayı Kutluyorum.

Maçın başında Rizespor a baktığımızda Karacanın çıkardığı kadroyu görünce bu kadro Bucaspor’u yenemezse de yenilmez diye duşundum.
Karacanın oyun sistemi oyunu elinde tutmak orta sahayı kalabalık tutarak defansı öne çıkartarak Bucayı oynatmamaktı.
Bu düşünce de Bucaspor’u oynatmayıp alan daraltıp oyunu kontrol etmeyi Ç. Rizespor takımı becerdiğini gördük.
Belki Ç.Rizespor takımı göze iyi futbol ağnadığı görülmedi ancak olağan ustu mücadele ederek Bucaspor a pozisyon vermedi.
Baktığınız da Ç:Rizeze takımında Karacanın çıkardığı kadro çok koşan çok mücadele eden futbolculardan seçildiğini gördük bu düşüncede bana göre doğruydu.
Dikkatimi çeken bir başka şey Ç. Rizespor takımında Hassam daha önceki maçlarda çok etkili olamıyordu bu maçta  koştu ileri cıktı oyunu eline aldı demek ki bazı sistem bazı futbolcuların kalitesini gösteremediğine neden oluyor .
Gelinen noktada Karaca hocanın bir kaç gün içinde elinde olan kadroyla haddini bilerek oynaması ve maçı alaması olağan utsuydu .Bucaspor genç ve kaliteli bir kadro Bucaspor da pozisyon vermeyip uç puanı aldığı için Karaca hocayı kutluyorum.
Özetlersek Ç.Rizespor takımı iyi değil yönetimin bu kotu duruma ara transferle alınacak yeni hocayla çare bulması gerekiyor. Şampiyonluk hedefi olan bir takımın profili bu olmamalı. 
Eklemek istediğim bir başka konuda neden bu takımda bu kadar sakat futbolcu var bu takım nasıl çalıştırıldı aklım almıyor.
Önceki yazılarımda yazdığım arızayı Tekrar yazmaktan bıkmayacağım Ç. Rizespor takımının Rize de kalan yönetimi başarısız bu yönetimin başına Rizeli Rize de yaşayan eski futbolculardan birini getirmek gerekir. 
Bu takım Rize ye yabancılaştırılmış eğer Rizeli eski futbolculardan bu takıma getirilirse hem Rize şehri  hem eski futbolcular bu takıma sahip çıkar futbolcularda  futbolun dışın da bir şeyler  yapamaz bu isim de bana göre Mustafa Mataracı olmalı Rize de herkesin sevdiği saydığı bir insan bu insanın yönetime olması çok faydalı olur.
Tesislerdeki yönetimi disipline eder hem de Rizeli bu sayede  bu takıma daha yakın olur. Siz gider Rize halkının tanımadığı bir insanı bu takıma görevlendirirseniz bu olmaz.
Ben yaklaşık 20 seneye yakın Ç.Rizespor kongre üyesiyim bu takım uçuncu lige düştüğü zamanlar kongreye az sayıda insan geldiği zamanlar kongreye gelen bir kaç insandan biriydi Mustafa Mataracı .
 Bu insan gerçek Ç.Rizesporlu futbolun dilini bilen bu takıma faydalı olabilecek bir insan bunu yönetimin duyması araştırması lazım.
Yanı bazen insan hayretler içinde kalıyor yıllardır Rizespor a emek veren insanlara görev verilmiyor gidiliyor hiç Ç. Rizespor a emek vermeyen biri gökten paraşütle iner gibi görev veriliyor olmaz böyle yaparsanız Rizelide bu takıma küser.
Başka bir konuda Ç.Rizespor takımının menajeri Oğuz hoca  görev yaptığı sure boyunca bir çok hoca değişti  Oğuz hoca hala değişmedi  Rizeli Oğuz hocanın da görevini bırakmasını Rizespor dan ayrılmasını istiyor bu niye yapılmıyor bu takım Rizelinin takımı değil mı.
Önceki ve Sonraki Yazılar