Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Kweuke adeta Hikmet hocayı ipten aldı

 Ç. Rizespor gün geçtikçe daha iyiye gidiyor, maç sayısı artıkça Ç.Rizespor daha da iyi olacak. 
Gençlebirliğin’e karşı maçın atmış dakikalarına kadar sahada arı gibi çalışan bir Ç.Rizespor takımı vardı. Ancak hocanın oyuna geç hamlesi ve yanlış hamlesi az kalsın maçı kaybettiriyordu. 
Hikmet hoca sahaya çıkardığı kadro ve oyun düşüncesi sezonun az hatayla bitirdi maçtı.
Daha önce de söz etmiştik ki bu takımda Ahmet, Mehmet, Recep, oynamalı, ancak Mehmet, Recep yoktu, ancak Oğulcan maça damgasını vuran futbolculardan biriydi adeta rakip futbolcular Oğulcan’ı durduramıyor Oğulcan’a sayısız fauller yapılarak Oğulcan’ı etkisiz hale getirmek isteniyordu.
Baktığımızda bundan önceki maçların çoğunda Hikmet hoca rakibe savunma yapan bir oyun yapısı ortaya çıkarıyordu. Bu maç  Hikmet hoca tam tarsı bir oyun ortaya koydu rakibin üzerinde oynamayı ve orta sahada oyunu kurmayı duşundu ve rakibe de orta sahada bastı, boyla olunca da rakip oyun kuramadı ve Ç.Rizespor ‘u durdurmak zorunda kaldı.
Oyuna baktığımızda futbolcular çalışkan ve hırslıydı, kazanmak için mücadele isteği üst düzeydeydi.
Bu mücadele ve istek hır Gençlerbirliği’ni etkisiz hale getirdi. Kweuke ve Ahmet’in, Oğulcan oynaması takımın ununu açtı takım geçmiş maçlarda hücumda tıkanıyor gol bulamıyor rakibin kalesinde pozisyon bulmakta zorlanıyordu. 
Genclerbirliği karşınında oynatılan bu futbolcularla bu çözüldü. Kweuke’nın sahada olması Ç.Rizespor takımı için çok önemli, hücum anlamında takımın adeta yarısı gibi, bu maç çok çalıştı defansa geldi takımı adeta bir şef gibi yönetti her iki golde de imzası vardı. Kweuke adeta Hikmet hocayı ipten aldı dersek yeridir.
Gençler birliğine karşı Hikmet hocanın takımını çok iyi hazırladığını gördük, Hikmet hoca hafta içi dersine iyi çalıştığı anlaşıldı, Hikmet hoca bu maç kendine değil takımına oynadı, yanı bu maç bizi şaşırttı, ilk oyuncu değişikliği hariç.
Geldiğimiz noktada da Ç.Rizespor takımında bu maçta bütün futbolcular iyiydi. Başta kaleci olmak üzere kalede güven verdi. 
Oyunun atmış dakikalarında Gençlerbirliği takımı teknik direktörü oyuna yaptığı hamlelerle Ç.Rizespor un üzerine gelmeye başladı, Ç.Rizespor bu takılalar da oyundan düşmeye başladı, bu dakikalarda oyuna top tutacak ve rakip sahaya dinamik bir futbolcu oyuna alınması gerekiyordu.
Ancak Hikmet hoca kenardan oyuna, Emrah’ı aldı takımın daha kotu bir hale soktu. Oyuna Recep alınmalıydı çünkü ayağına top tutabilen bir oyuncu. Oyunu dinamik bir hücum oyuncusu hamlesi doğruydu ancak bu Mehmet de, olabilirdi Hikmet hoca oyuna hücum oyuncu Tuszynski’yı alıp Gençlerbirliği’ni geri yaslanmaya itti.
Genel olarak baktığımızda takım futbolcuları tek tek değerlendirsek defansta Ümit, Oboabona  maç oynadıkça kalıplaşıyor iyi bir ikili olma yolundalar, sağbek Orhan, çok hırslı çok çalışkan adeta ayağa kafa koyan bir futbolcu, sol bek İsmail, son maçlarda daha iyi, on liberoda Robın çok beğendiğim bir on libero ancak ofansif eksikleri var ağır kalıyor çok çalışması lazım daha çevik olması gerekir, Petrucci, orta sahanın şefi çok kaliteli bir oyuncu Ç.Rizespor’un olmazlarından biri,Ahmet, bu maç eski maçlara rağmen daha istekli daha çalışkandı ancak Ahmet, bu değil daha iyi olmalı ve Ahmet ,bu takımda oynamalı, Janster geldiği  ilk maçta kaliteli bir kumaşı olduğu fark edildi, ancak genel olarak istenilen düzeyde değil oyunda yok gibi bence bu formuyla on biri hak etmiyor Oğulcan iyilerden biriydi çok çalıştı önemli bir oyuncu olduğu ortada,Kweuke yı anlatmaya gerek yok varlığı bile olağan ustu Ç.Rizespor un yarısı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar