Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Takım tel tel dökülüyordu Antep’e karşı

 Bu maçtan önce sırandan birine sorsanız, deplasman da oynuyorsunuz elinizde Mehmet ve Sercan gibi iki futbolcunuz var oyuna kimle başlarsınız.
Bana sorsanız deplasman da oynuyorsun ilerde oynattığın futbolcular çabuk iyi koşan dikine oynayan özellikte futbolcular olmalı.
Büyük bir ihtimalle kontratak oynayacaksınız, bu durumda oyuna Mehmet’le başlamanız lazım. Hikmet hoca oyuna başlarken eksi bir Sercan, eksi iki Koray, kupa maçında iki gol atarak kendine güveni olan forumda bir futbolcun Chevalier’yı oynatmıyorsun eksi uç.
E bu kadar eksilerle Antep karşısına çıkarsanız Antep de sizin zayıf bölgelerinizi, iyi etüt etmiş sizi af etmez Antep’e rahat bir galibiyet vermiş olursunuz nitekim öylede oldu.
Baktığımızda  hocanın  her maç yanlışa ısrar etmesi sonucunda  ,her maç Koray’la oyuna başlayıp ,oyunda  defansif anlamda ,ofansif anlamda  varlığıyla yokluğu belli olmayan bir futbolcuya bu kadar ısrar ederse olacaklardan kaçamazsınız.
Oyuna Korayla Sercan la başlamışsınız orta saha olmuş yol gecen hanı orta sahada Robın tek kalmış bütün yük Robın’ın omuzlarına binmiş. 
Böyle bir durumda ikinci yarıya da 2,0 . Mağlupsun ne yapmanız gerekır oyundan Koray ı alıp Makiadi oyuna alırsınız. Sercan’ı oyundan alıp Mehmet’i oyuna alırsınız ikinci yarıya böyle başlar, maçı çevirirsin, takımı önde oynatmaya başlarsın , risk alırsın kaybedecek bir şey yok dersin oyuna ortak olma şansın olur .
Ne yapıtınız oyundan çıkardığınız futbolcu Robın oyuna aldığı futbolcu Tuzsynski.
Oyundan Robın’ı alınca tek on liberoya donup orta sahayı öne çıkarıp orta sahanın önde oynamayı duşundunuz, Koray la olmadı . Sonra ne oldu Sercan ve Ahmet ayakta duramıyordu bunu ancak fark ettiniz.
Sonra Sercan’ı alıp Sylvestre oyuna aldınız kısmen oyunu kontrol etmeye başladınız.
Mehmet’i son dakikalar da oyuna aldınız ne oldu fiyasko.
Baktığımızda bir teknik adamın oyuna yaptığı hamleler oyunda fark edilmeli oyunun artı yöne dönmesi lazım ,biz bu sezon daha çok oyuncu değiştirildiğinde oyunun daha kötüye gittiğini görüyoruz çoğunlukla böyle, önemli noktalarda bir fark göremedik .
Oyunun genelinde baktığımızda da takım tel tel dökülüyordu Antep’e karşı futbolcular ayakta duramıyordu.
Bu ne lig bitmiş futbolcuların rahat bir halı gözlendi böyle olmamalı. 
Gecen hafta alınan galibiyet futbolcuları teknik kadroyu rahata mı verdirdi bilinmez.
Geldiğimiz noktada hocanın bu tur yanlış taktiksel hatalardan Ç.Rizespor çok sayıda puanlar kaybettiriyor bu inçe noktaları Hikmet hoca yakalaya bilseydi bu takım 30, a yakın puan almıştı.
Zaten sezon başı yapılan eksik transferler sonucuna, baktığımızda yinede takım her şeye rağmen iyi bir sıralamada ancak ikinci yarı nokta transfer yapılmazsa takım düşebilir, nokta transferler yapılırsa takım yukarıları zorlar. 
İkinci yarı bu lig böyle rahat olmayacak ikinci yarı çok farklı bir lig olacak.
Başakşehir maçı da ya galibiyet alınmalı yada galibiyet alınmalı yoksa altta ki takımlara yaklaşılıyor.
Rizelinin de artık takımına sahip çıkmanın zamanı geldi geçiyor böylede olmaz türbinler de coşku olmalı 
 
Önceki ve Sonraki Yazılar