Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Üzülmez’e İlk On Biri Karaman’mı yazdı

 Gonderılen Karamanın yerine getirilen Üzülmez’den Ç.Rizespor taraftarı çok şey bekliyor.
Samsunspor müsabakasında kamuoyu Üzülmezden farklı bir kadroyla  müsabakaya çıkması bekleniyordu ancak  Üzülmez, Karaman’ın kadrosunu bozmadan sahaya cıktı.
Ç.Rizespor takımı Samsunspor takımına karşı sahaya çıkartılan yanlış on bir Samsunspor yaradı.
Baktığımızda Karaman döneminde eleştirilen ilk on bir, Üzülmez döneminde de devam etti.
Buradan baktığımızda Üzülmezin bu takımdaki futbolcuları tanımadığını anlıyoruz.
Bu takımda bir kere olmazsa olmazlardan temel taşları olan bazı oyucuların oynaması gerekir bunların başında ilk ısım , Robın’ın orta sahada on libero oynaması ikinci oyuncu solda Özgür’ün oynaması ,uçuncu oyuncu bu takımda Süleyman’ın oynaması ,dört bu takımda Kweyke’nın oynaması ..Keweuke yoksa bu takımın pilot santraforu kim Ozan,Ozanın oynaksı gerekir.
Bir kere bu müsabakada Ç.Rizespor takımından santrafor eksikliği bas, bas bağırmasına rağmen Üzülmezin bunu görememesi manidardır. Baktığımızda sağdan soldan gelen ortalara hiç kimse vuramıyor ise bunu hoca nasıl görememesi enteresan. 
Ç.Rizespor Kweuke’nın yokluğunda ileri uç da gol bölgesinde sıkıntı yaşanıyor iken bir hoca hala neden sağa sola oyuncu değiştirir anlaşılır gibi değil. Üzülmez daha yeni, ancak bazı radikal kararlar alıp sahaya sürmesini beklerdik.
Ancak bir taraftara Karamanın hurda yığını ne dönüştürdüğü takımın halını düzeltmesi zor zaman lazım diyelim, Üzülmeze zaman tanımamak tabiî ki yanlış olur. 
Üzülmez’e ilk on birini Karaman’mı yazdı verdi doğrusu bunu merak ediyorum, hiç olmazsa bu takım sahaya ilk on birde farkla oyuncuların oynatılması gerekirdi. Üzülmez daha ilk maçında farklılıklar yapacağını bütün kamuoyu bekliyordu maalesef Karaman’ın aynı oyun mantalitesini sürdürmesi endişe verici.
 Burada başarısız bir hocaya sorup Ç.Rizespor hakkında bilgi almak doğrusu hiç şık değildi burada başarısız olup giden hoca takımına veremediği bir şeyi sana mı verecek, insan bu kadar iyi olamaz ya,  aslında Rize’deki hocalarında fikri alınması daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.
Robın’ın stoperde oynaması yanlış, Mehmet’in bu takımda bu haliyle oynaması yanlış, Oğulcan’ın bu takımda bu halıyla oynaması yanlış.
 Uç yanlış oyuncu ağnatıldığında zaten takımın dengesi bozuluyor. baktığımızda  Petrucci, ,sahada çok kötü ne bu aldığı her topu rakibe veriyor .
Recep topla birlikte dikine gidip adam eksiltip aralara koşamıyor devamlı yana oynuyor dikine oynayamıyor dikine aralara top atamıyor, aslında Recep bu maç da serbest oynatıldı Recep bu müsabakada kendini göstermeliydi, takım hurda yığını takım rezil…
Ç.Rizespor ile oynayan her takımın Ç.Rizespor takımına futbol dersi veriyor. Ç.Rizespor’un her oynadığı takım ,Ç.Rizespor’dan çok iyi görünüyor  ligdeki durumu kotu olan takımlar dahi Ç.Rizespor takımını adeta eze eze oynuyor ..
Ç.Rizespor takımı daha çok geriye yana pas yaparak oyunu durarak oynamak istiyor koşmuyor adam eksiltmiyor ayağa oynamakta zorlanıyor ikili mücadelelerde kaybediyor rakibe karşı dikene oynayamıyor.
 Ç.Rizespor takımı aslında sahayı kısaltarak oynaması yerine sahayı yana doğru genişletme çabasında boş pas yapma çabası içerisinde efor harcıyor. 
Takıma baktığımızda takım çok kotu görünüyor, baktığımızda Ç.Rizespor enerjik değil ikinci yarı oyundan düşüyor takımın kondisyonu kırk beş dakika.
Bu müsabakada canla başla oynayan bir kaç oyuncu sayesinde bir puan alınmıştır bunların başında olan oyuncu da Gökhan dır kimse kusura bakmasın bu müsabakada bir kaç oyuncu dişinde kimse takımına bir şey verememiştir, bunların başında  Üzülmez’ı de dahil etmek gerekir..
Geldiğimiz noktada Ç.Rizespor takımı çok kotu, oyuncular sorumluluk almıyor oyuna girmiyor ilk yarı belli bir zaman zarfında mücadele hırs görüldü ancak ondan sonra takımın futbolcuları sahada tel tel döküldü bu takım hiç mi idman etmemış.
Bir futbol takımı oyuncuları atağa katlığında futbolcuların sırtı rakip kaleye mi donuk oynar takım atağa çıkıyor futbolcuların sırtı rakip kaleye donuk, futbolcuların sahada duruşları dahi yanlış sanki bu takım bu  ligde küme düşme mücadelesi veriyor…Ç.Rizespor takımı takım oyunu oynayamıyor takım halinde savunma yapamıyor ,takım halinde ilerde etkili olamıyor,Ç.Rizespor takımı futbolcuları bir birinden kopuk oynuyor inanılmaz kotu bir görüntü  gözleniyor..
İbrahim Üzülmez ilk mülakatından geçememiştir kimse kusura bakmasın..nedenleri sahaya doğru on bir çıkaramamıştır ve oyuna hamlelerinde oyuncu değişikleri de yanlıştır…İbrahim Üzülmez bu ülkede yaşıyor bu liglerdeki takımları ezbere bilmesi gerekir eğer bu işi yapacaksa eğer bu işte başarılı olmak istiyorsa..Bir hoca gittiği takımda önceki başarısız hocaya sorarak bilgi ediniyorsa ve sahaya giden hocanın ilk on biriyle çıkıyorsa o hoca daha ilk adımda sınıfta kalmıştır  bunun lamı cimi yok…
Biz İbrahim hocadan daha ilk maçında farklı bir on bir farklı bir oyun anlayışı bekliyorduk çünkü biz Rizelilerin tahammülü yok …Ancak bütün bunlardan sonra Üzülmezin takımdaki futbolcuları daha iyi gördüğünü hissediyorum önümüzdeki haftalarda daha farklı daha coşkulu daha oynayan ve mücadele eden  bir on birle sahaya çıkacağını düşünüyorum..
 
Önceki ve Sonraki Yazılar