Yasemin ÖZÇELİK

Yasemin ÖZÇELİK

SİGARAYI BIRAKAMAM ONLARSIZ OLAMAM DOKTOR

 Bir gün  hastalanıp doktora gideceğim ve bana ''sigarayı bırakman gerek yoksa kurtuluşun yok ''diyecek diye çok korkuyorum ...
Evet korkuyorum ben nasıl bırakırım sigarayı ,sigaraları , hatta sigaralarımı nasıl bırakırım ben onsuz ,onlarsız yapayanlız nasıl ...
Hayatım boyunca sigara kullanmadım , hiç bir zaman doya doya bir nefes almadım alamadım .Buna sağlığım hiç izin vermedi.şöyle doya doya nefes almak nasıl bir duygu hiç bilmiyorum 
Ama ben yapmadım hiç sigara kullanmadım diyorum .
''Lütfen bana sigarayı bırak deme doktor''.
Bütün arkadaşlarım sigara içiyor .Her ortamımda sigara var.Arkadaşlar sigara için dışarı çıkınca bende çıkıyorum onlar ile ,ne yapayım içerde tek mi kalayım .

Adım beleşciye çıkacak diyorum bazen ,sigarayı içen onlar dumanını çeken ben .Bedavadan sigara içiyorum evet .
''Şimdi doktor bana sigarayı bırak derse ben dostlarımı arkadaşlarımı nasıl bırakırım''. 

Tek birine bile sigarayı bıraktıramadım .Bu ne nasıl bir şey anlamadım o kadar mı zor bırakmak .Nerde irade nerde kararlılık nerde karadeniz inadı.

Sigarayı bırakmam için arkadaşlarımı bırakmam gerek, onlara sürgün misali uzaktan bakmak 

''Beni seviyorsanız sigarayı bırakın çünkü nefes alamıyorum '' desem bırakırlar mı? hiç sanmıyorum benden uzaklaşırlarda yinede bırakmazlar .
Sokakda yürümek ,evet sokakda yürüme özgürlüğüm de yok .Önümde yürürken sigara içenin dumanını kaç kez içime çektim hatırlamıyorum .
Hele de tam karşımdan geleninin tam yanımdan geçerken ki püskürttüğü duman ,kaç kez bayılacak gibi oldum ,kaç kez homurdandım isyanımdan .
''Şimdi doktor bana sigarayı bırak derse ben ne yaparım'' Sokağa damı çıkmayacağım .

Sigara içenler özgür olsun diye eve mi kapanaym.
Nefes alamıyorum anla boğuluyorum içme !!!
Eve kapandık diyelim tamam sokaklar ve arkadaş ortamı da sizlerin olsun .

Ev, evim ,güldürmeyin lütfen beni ,peki evde sigara içenleri ne yapacağım ...

Onların da gönlü olsun sus yasemin .
Malum bırakmak zormuş ,agresif olunuyormuş ,peki ona da tamam evden de uzak dururum yeter ki sigara içenler mutlu olsun özgür olsun ...
''Peki şimdi doktor bana sigarayı bırak derse ben ne yapacağım '' 
Nerde nasıl yaşacağım .Dünyayı ikiye mi bölsek,yoksa içinde temiz hava olan poşet mi taksam başıma ,yok yok en iyisi gaz masksi .
Anlayın artık nefes alamıyorum ve bu dünyada benim de yaşama hakkım var .Ama yanlız değil ,tek başına değil ,sizlerin arasında .Hep beraber doya doya nefes alarak .Mis gibi soluyarak bende yaşamak istiyorum .
''Şimdi hasta olsam doktora gitsem ,başını iki yana sallasa elinde ki filme bakarak ve üzgünüm sigarayı bırakman gerek dese .ben hanginizi bırakayım ''

Arkadaşlarım ,sokakta ki vatandaş ,evim ,söyleyin bu tercihi hangimiz yapmalıyız? ben mi siz mi ? içen mi içmeyen mi ?
Doya doya nesef almanın tanıdı hiç bilmiyorum ,peki olur nasılsa bilmiyorum ya yine ben fedakarllık edeyim siz için ben bu koskoca dünyanın elbet bir köşesinde nefes alabileceğim bir köşe bulurum.
''Sevgili doktorum ben sigarayı bırakamam üzgünüm ''.''Çünkü arkadaşlarımı da ailemi de yurdum insanını da seviyorum'' .
''Onlarsız olamam ,sigarayı bırakamam ''.

Onlar beni değil sigarayı tercih etmişler ise üzgünüm ölürüm .
Hani şu ''bırakamıyorum '' diyenlere son bir sözüm var hani çok sevdiğiniz ,asla bırakamam ayrılamam dediğiniz kişiyi düşünün bir an .eş,dost ,ana ,baba,kardeş ,evlat .allah korusun bir an düşünün bırakabilirmisiniz asla dediğinizi duyar gibiyim .

Allah korusun ölünce bırakıyorsunuz ama ,ayrılıyorsunuz .''en sevdiğinizden mecbur kalınca ayrılmaya katlanıyorsunuz da şu lanet dumanı sigaradan ayrılamıyorsunuz ya işte bu sorunun cevabı beynimi yakıyor'' ...

Sevgiyle ,dumansız ve sağlıklı  kalın...
 
Önceki ve Sonraki Yazılar