Başbakan Erdoğan'a Tam Destek

Başbakan Erdoğan'a Tam Destek

Halkın ilk kez doğrudan katılacağı Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Rize sivil toplum kuruluşlarından Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destekler gelmeye devam ediyor.

Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan ve TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladılar.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammer Atılgan yaptığı açıklamada daha önceden Cumhurbaşkanının parlamento içerisinde milletvekilleri tarafından seçildiğini, şimdi ise ilk defa halk tarafından seçileceğini ve arzu edilen demokratik sistemin bu olduğunu belirterek, bir Rizeli olarak adaylar içerisinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve yakışanın da bu olduğunu söyledi.

muammer-atilgan.20140806142121.jpgBaşbakan Erdoğan'ın devlet tecrübesinin ağır bastığını ve yaklaşık 12 yıllık başbakanlık süresince ülkeye büyük hizmetler ettiğini belirten Atılgan, "Sayın Başbakanımızın diğer adaylara göre devlet tecrübesi ağır basmaktadır. Yaklaşık 12 yıl başbakanlık yapmıştır. Bu süre zarfında ülkenin kalkınması, refahı, huzuru ve istikrarı gözler önündedir. Bunları kimsenin inkar etmesinin mümkünatı yoktur. 2000 yılından önceki iktidarlarda esnaf ve sanatkarlar kesimi olarak yatırım programlarını uzun vadeli olarak düşünemiyorduk. Bu eski dönemlerde istikrar bozulmuştu ve güven ortamı tamamen ortadan kalkmıştı ve yarının ne olacağı belirsiz bir hal almıştı. 2003 yılından sonra Sayın Başbakanımızın önderliğinde kurulmuş olan iktidar memleketi belli sıkıntılardan kurtarmış, iyi de bir yönetim anlayışıyla beraber bu günlere taşımıştır. Sayın Başbakanımız 2007 seçimlerinde parlamenter sistem içerisinden Cumhurbaşkanı adayı olabilirdi ama ülkenin istikrarının bozulmaması, ekonomik yapının bozulmaması için o dönemde fedakarlık yapmıştır ve Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül aday gösterilmiştir, kendisi Başbakanlığa devam etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün görev süresinin sona ermesiyle birlikte Sayın Başbakanımızın bu görev için önü açılmıştır. Sayın Başbakanımız en güçlü adaydır, devleti bilendir ve aynı zamanda dış ülkelerle ilişkileri de gayet yerindedir" dedi.

TÜMSİAD RİZE ŞUBESİ BAŞKANI ABDÜLBAKİ FİL'DEN BAŞBAKANA DESTEK

Şu ana kadar Rize'ye ve ülkeye yapılan hizmetleri gördüklerini ve ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini söyleyen TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, yapılan hizmetlerin devamı ve istikrarın bozulmaması için Cumhurbaşkanlığı yolunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinin tam olduğunu söyledi.

abdulbaki-fil.20140806142158.jpgDeğişimden ve dönüşümden yana olan ve yapılan hizmetlerle Türkiye'nin önünü açan projelerin gerçekleştirildiğini belirten Fil, "Bu gün gelinen noktada Türkiye'nin gelişmesine büyük katkı sağlayan kişilerin desteğe ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bizde Rizeli'ler olarak ve TÜMSİAD olarak bu desteği elimizden geldiği kadar vermeye çalışacağız. Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz sorusuna, benimle hemhal olan, benim dertlerimden anlayan, bizim gelişmemize, eğitimimize katkı sağlayan, bizden birisi olan, bize külhan beyliği yapmayan ve bizimle aynı şartlarda olan, bizimle olan bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bir Rizeli olarak şunu diyorum, Rize'den bir Cumhurbaşkanı, etkili bir Cumhurbaşkanı ve bizim gibi düşünen bir Cumhurbaşkanını biz destekliyoruz ve bu konuda elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.