Muhammet GÜNGÖR

Muhammet GÜNGÖR

TARİHE CEVAP

 
Aziz okurlarım,bu hafta sizlere üstad Hüseyin Nihal Atsız Hocanın Türk tarihine ilişkin söylemiş olduğu paradokslardan söz edip,Atsız Hocanın tabiri caizse o enfes bilgilerini sizlerle paylaşacağım.
 
ON ALTI DEVLET MASALI: Bugün Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız bulunmaktadır.bu 16 yıldız tarih boyunca kurulan 16 Türk devletini temsil etmektedir.kimdir bu devletler “Hunlar,Batı Hun,Avrupa Hunları,Göktürkler,Uygurlar,Avarlar,Hazarlar Karahanlılar,Büyükselçuklu,Harizmşahlar,Timurlar,Babür,Altınorda,Osmanlı”devleti.peki sormak lazım bu on altı devlet arasın da neden Akkoyunlular,Karakoyunlular,Safeviler,Karamanoğulları,Mısır kölemenleri,gibi muhteşem Türk devletlerinden bahsedilmemiştir.hatta öteki Türk devletlerini de bu rakama kattığımız da elli devlete yaklaşmaktadır.peki sormak lazım bunlar Türk devleti değil mi?bu kadar devlet kurmak bir başarı olarak telakki edilse de madalyonu ters çevirdiğimizde adama şu soruyu sorarlar.elli devlet kurdun da neden hiçbirini yaşatamadın.?gibi bir sualle karşılaşınca resmi tarih bilgileri ışığında bu suale cevap vermenin mümkünatı yoktur. halbuki Atsız Hocanın ifade ettiği gibi Anayurtta bir yada iki devlet kurulmuştu, diğerleri ise bunların devamıdır.Hülasa buradan çıkaracağımız sonuç Onaltı Türk devleti realiteleri yansıtmamaktadır.tarihçilerimizin bu konuyu detaylı bir şekilde irdelemeleri gerekmektedir.
 
MİLLİ SEMBOLLER: Millet halinde yaşamanın şartlarından biride milli sembollere saygı göstermektir.Medeni insan hayvan gibi yerde yatıp uzanamaz.,her istediği zaman bağıramaz, yada türkü söyleyemez..Medeni insan Milletçe kutlu sayılan canlı veya cansız varlıklara da saygı duyar,kutlu sayılan nesneler Bayrak,Arma,Milli Marş gibi şeref ve namus gibi Mefhumlardır.Milleti Milet yapan kaidelerin içinde Milli sembollerde bulunduğu için ,bir milleti yıkmak isteyenler onun milli sembollerine de hücum ederler.Bir toplumun milli sembolleri olmadığı zaman.artık sürüleşmiş demektir.Bilginlerine,Profesörlerine,Aydınlarına,ve her şeyine rağmen onun koyun sürüsünden veya karınca yuvasından farkı yoktur.Milli sembollere saldıranlara dikkat edilmelidir.Bunu cehalet yada hamakatlarından mı? Yoksa gizli maksatlarından mı yapıyorlar. Misal mi yakın tarihimizde Türk bayrağına karşı yapılan menfur saldıryı tasvip etmek mümkün değil, son derece behimice bir davranış.Ama ;ne olduğu belirsiz bu soysuz sopsuz kişilere en iyi cevabı şairimiz veriyor. bakın ne diyor :“ üç beş köpek havladı diye,Bayrak iner mi gökten,Türkün şamarını yiyen kalkabilir mi hiç yerden.”
 
Milli sembollerden olan Oğuz Han a dil uzatıldı mı biliniz ki o bilerek ya da bilmeyerek düşman için çalışıyor demektir.Milli sembollerden olan Bozkurt a köpek diyenler içinde durum aynıdır.üstelik onlar aynada kendilerini görmektedir.,
 
KİM MİLLİ KAHRAMANDIR? : Kahramanlar çağın her döneminde saygı görmüşlerdir. kahramanlık insan erdemlerinin en yücesidir.Milletler de Kahramanları sayısınca itibar kazandığı varittir.fakat Kahraman olmakla Milli Kahraman olmak arasında cebel kadar fark vardır. Milli Kahramanlar, tesirini daha büyük çapta gösteren kişilerdir..Milli kahramanlar Milletlerin hayatına yön verir. Örnek mi? Mustafa Kemal Atatürk yeis içinde olan, tarumar olmuş bir milleti, tekrar dirik duruma getirmeyi başarmıştır.Fakat şunu da unutmamamız gerekir ki Milli Kahraman yetiştirdiği halde onları unutan bir Millet hayvan sürüsünden biraz farklı bir yığındır.Nasıl yenmiş milli kahramanlarımız varsa, yenilmiş milli kahramanlarımızda vardır. Yenilmiş milli kahraman tipi “Kür şad “ dır.o delice kahramanlık olmasa idi Türkler Çin de erimiş ve yer yüzünden silinmiş olacaklardı. Hepsi ölen kırkbir kişinin koca bir imparatorluğa dehşet salması onların nasıl bir milli kahraman olduklarının senedidir.O yenilmiş ve öldürülmüş milli kahramanlar, daha sonraki zaferlerin ve mücadelelerin yaratıcıları olmuşlardır.Çünkü Milli kahraman olmak için inanmak ve ölümü göze almak şarttır.Sözlerimi Atsız Hocanın şiiriyle bitiriyorum:
 
Yırtıcılar az yaşar,uzun sürmez doğanlık
Her gecenin ardında gizlidir bir kahramanlık
Adsız sansız olsa da en büyük kahramanlık
Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar