Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

İlhan Hocanın Oyun Disiplini Ortaya Çıkınca Olanlar Oluyor

Ç.Rizespor Kayseri müsabakasında haftalar sonra ev sahibinin galibiyet hasretini sonlandırmasıyla sonuçlandı.
Müsabakada ilk yarıda her iki takımın kontrollü oyunuyla devam etti ,Ç.Rizespor rakibine göre bir tık daha istekli ve baskılı oynamaya çalıştı.
Zaman zaman Ç.Rizespor kısa oyunlarla Kayseri kalesinde gole gitmeye çalıştı ancak oyunu bir turlu sonuçlandırmadı son paslarda başarılı olamadı.

B.Akintola ,M.Minchev, G.Sauer ilk yarıda iyi olmayan oyuncuların başında geliyordu bir türlü istenilen oyunu ortaya koyamadılar.
 ilk yarıda Ç.Rizespor oynadığı oyuna başlıyor ancak o oyunu sonlandırmada eksik kalıyordu   bir turlu taşlar yerine oturtamıyordu . 
Kanat oyuncuları G.Sauer defansif oyunda var ofansif oyunda yok, B.Akintola , desen ne ofansif oyunda var ne defansif oyunda var aldığı topları kaptırıyor rakibe veriyor koşmuyor mücadele etmiyor.
M.Minchev ile santrafor olarak oyuna başlamak başlı başına bir hata hataydı, çünkü M.Minchev santrafor değil santrafor bölgesini boş bırakıyor sahada boş koşular yapıyor takım atağa kalkıyor santrafor bölgesi de oyuncu yok ,bu noktada  M.Minchev henüz bu ligin oyun formunda olmadığını görüyoruz.

İkinci yarıda daha etkili daha baskılı oynamaya çalışan Ç.Rizespor ,ilk yarıda aksayan bölgeleri iyi gören  ilhan hoca ,ilk yarıda aksayan oyuncuları oyundan alarak kanat bölgelerine B.Akintola oyundan alıp  A.Zeqiri sol kanada alıp .orta sahaya Muammer’i alıp  oyuna I.Olawoyin sağ kanada göndererek  ,oyundan  M.Minchev alıp A.Gaich pilot santraforu alarak oyun bambaşka bir noktaya geldi.

 Yapılan oyuncu değişlikleri işte bu maçı Ç.Rizespor aldı  bize dedirtti ve oyunda üstünlüğü ele aldı Ç.Rizespor golleri peş peşe bularak haftalar sonra galibiyetini almış oldu. 
Ç.Rizespor on kalcısının sakatlıktan dönmesinde önemli bir artıydı bu sene Ç.Rizespor’un iyilerinden biri kaleci , J.Shelvey adeta Ç.Rizespor takımının beyni oyunda koşarak oynadığında takımına çok katkı sağlıyor harika bir gol attı maçın kırılma anı o goldü diyebiliriz , D.Varesanovic Ç.Rizespor takımın arı gibi çalışan oyuncularından biri hele bu müsabakada ayaklarını iyi kullandı . 
I.Olawoyin desen takımın dinamosu inanılmaz bir  oyuncu sahada basmadık yer bırakmıyor ,sağbek Taha sezonun en iyi maçlarından birini oynadı çok çalışması lazım  bu ligi ögrenme aşamasına adım adım ilerliyor, sol bek C.Hojer uzerıne koyarak geliyor taş gibi bir oyuncu ,sol stoper Emir Han bu sezonun en iyi maçlarından birini oynadı ayaklarını iyi kulandı, sağ stoper K.Alikulov iyi oynadı .oyuna giren A.Zeqiri  ilk geldiği zamanlardaki formunda olmasa da iyi oynadı , Muammer de iyi oynadı oyuna katkı sağladı.
Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı sahada çalışır iyi mücadele eder rakibiyle çatışır hızlı ve çabuk oyununu ortaya koyarsa ,kısa oyunlarla rakip kaleye giderse daha iyi sonuçlar alacağı ortada , İlhan hocanın oyun disiplini ortaya çıkınca   olanlar oluyor .
Galatasaray müsabakasında en azımdan Ç.Rizespor takımının mağlup olamayacağını düşünüyorum ancak hakem faktörü ortaya çıkmazsa.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar