Tuncer ERGÜVEN

Tuncer ERGÜVEN

ERMENİ MESELESİ

Fransa parlamentosu ermenin soykırımı hakkında kararını verdi.Bunu ABD ,Almanya ve diğer ülkeler izleyecek.Son aşamada İngiltere ve Rusya da bu kirli ellere katılacak.
Osmanlı devletini yıkmakta anlaşan ancak taksimatta anlaşamayan İngiltere-Fransa-Rusya*Almanya*İtayladır.Bu kirli oyunda Yunanistana pay çıkabilmek için istilaci olarak Anadoluya çıkarmışladır.
Birinci cihan savaşında Almanya *Rusya ve fransaya savaş açarken imgiletere ilede egemenlik sahalarında savaşmıştır.
Savaşın sonunda Almanya ve Osmanlı mağlup olmuştur.Osmanlının üstüne leş kargaları gibi çökmüşler İstanbul padişahlık hükümeti sevr anlaşması ile tahtını koruduğunu zannederken bugünkü Türkiye de bir Ermenistan,bir Kürdistan,bir Fransız ,Bir İtalyan bölgesi,egenin sahibi Yunanistan .boğazlar ve Musul ,İrak ın sahibi İngiltere olacaktı.Padişah İstanbulu işgal eden müttefiklerin  sayesinde halifelik makamında ve sarayında oturacak .Anadoluda Türklere Ankara ve Konya çevresi ,Çankırı,Kastamonu ,Kayseri gibi iller kalmaktadır ve ne olacağı ,geleceğide karanlıklardaydı.

Bu sonuçla MÖ 300 de Atilanın Hun orduları başlayan ve Osmanlı orduları ile Viyana önlerine gelen TÜRKLER ARTIK Avrupadan*Balkanlardan*Rusya Bozkurlarından*Anadoludan vede orta doğudan çıkarılmış olmakta ,Papa 3.cü Jean pool un arzuları ,yemini tamamlanmıştı .
Tüm bu sonuçlara ulaşmak için batlılar ve Rusya 200 yıldır imparatorluk
Topraklarında sırp*Makedon*yunan*Bulgar*arap*kürt ve ermeni isyanları nı organize etmişlerdir.
Ermniler Kafkasya ve imparatorluğun hiçbir şehrinde %10 ları geçmemekteydi,hatta 1830 da Erivan da ki nüfusun  % 18 i ermeni %70 i Müslüman Türktür.

Ermenilere Ruslar*Fransızlar*İngilizler para ve insan kaynağında gerekli desteği verirken Rus ordu mensuplarının komutasında doğuda  ermeni hıncak ve taşnakçı eylemci  taburları ile hem Osmanlıya bağlı Ermenileri ,hem  de Türkleri katletmişlerdir.
Bu sonuca Rus belgelerinden kanıtlı olarak Dr.M.Perinçek ulaşmaktadır.
Burası işin doğu Anadolu cephesi.Birde işin Adana*Hatay*Urfa*Maraş*Antep cephesi var.Franszılar Afrikalı Müslüman ve Ermenileri Fransız üniforması ile Kilikya da da bir Ermenistan vadıyla Türklerin üstüne saldırtmıştır.
Fakat Çanakkale de hesaba alınmayan Türk ve Mustafa Kemal gücü tekrar Mustafa Kemal etrafında toplanınca şartlar değişmiş , ilk teslimiyeti fransızlar anadoluyu terk ederek Ermenileri satmıştır.
Bu arada Leninin Bolşevik ihtilalı sebebiyle kuzey doğu Anadolu dan çekilmesi Ermenileri Kazim Karabekir le baş başa bırakmış ve Ermeniler büyük kayıplar vermiştir.
Ayrıca savaş bitmeden cephede Osmanlılar yalnız Ruslarla savaşmamıştır.Rus ordularında Müslüman Kazaklar-Özbekler  de vardır.Rus ordularında Kürt kasım ağanın Müslümanları yani kürt isyancılar ve Ermeniler vardır.Bu durumda ordu  düşmanla işbirliği yapan ve cephe gerisindeki Ermenilerin de savaşa katılmaması için Almanyanın da desteği ile Ermenileri güneye göndermeye karar verir.Bu tehcirde de kayıplar veiriler.Verilen kayıpların çoğu özellikle dersim bölgesindeki kürt eşkıya çeteleri sebep olmuştur.
İşte bu çatışmalarda ölen Ermeniler Almanya*Fransa*İngiltere-rusya ya göre suçsuzdur ve katledilmişlerdir.Yakılan Türk köylerinde ,toplu mezarlarda öldürülen Türkler ise zaten Asyadan geldikleri için suçludurlar.
Şimdi servi ekonomik ve askeri ablukalarla yeni versiyonu ile ısıtıp önümüze koymanın hesabını yapıyorlar.2015 de ABD dahil bu ülkeler faturayı önümüze koyacaklar ve o faturayı ödeyecek birilerini de önümüze
Koyacaklardır
 1919-192- de Dünyada bağımsız İslam devleti yok iken .Türkler asyaya mahküm edilirken .Asyadaki lerde Rusların esiri olduğuna göre mesele halledilmiştir.
Fakat Hesaba katılamayan Türkler ve Mustafa Kemaldır.
Şimdi 20115 ler de  Türkler ve Mustafa kemal yok edilirse intikam tamamdır.Çünkü Mustafa Kemal 21 ci yüz yılın ilk bağımsız Türk ve Müslüman devletini kurmuştur.İşte batı bunu içine sindirememektedir.
Batı hem Mustafa Kemali hem de Türkiye yi silmek için şimdi ermeni ve kürt kartını içtenlikle  işbirliği içinde kullanmaktadır.
Peki ne yapmalı.Önce o ülkelerdeki bilim ve kamu oyu çevrelerine bunu anlatmalıyız.Bunu da çok iyi planlı bir piar ve propaganda ile yaparız.Elimizde yeterince malzeme vardır.Bunları Değişik dillerde tercüme edip ülkelerdeki fikir ve kanaat önderleri ve halkları ile buluşturmalıyız.
Hamaset ve kabadayılık nutukları yerine konuşan,ikna eden ,tartışılabilen  bir ülke olmalıyız.
Fransanın güney doğuda ve Adanada yaptıkların için ve yurttaşımız olmasına rağmen onların ordusuna görev yapanlara ve doğudaki isyanlara katılanlara mağdurlar olarak dava açılmasını sağlayarak bu ülkelerden de hakimler davet ederek yargılamayı yapmalıyız.
Ülkemze tatile ,iş amaciyla gelen herkese bu olayları anlatan çeşitli dillerde kitap,  CD ,hediye ederek ilgilerini çekmelkiyiz.Çünkü sadece biz haklıyız demekle veya Fransa ya siz Afrika da,Cezayir de ,Amerikaya sizde kızıl derilileri yok ettiniz demekle söz geçiremeyiz.Çünkü biz onlardan sermaye,teknoloji,bilim ,sanayi malları ithal etmekteyiz.O halde o ülkelerdeki halkın kamu oyunu oluşturmalıyız ve gerçekleri anlatmalıyız.
AB ve batılı ülkeler ve Rusya-iran-Hindistan ve çin arasındaki hat dünya ticaret eksenidir.Bu eksende ki iki proje Tranceca (Asya*Avrupa korıdoru Deniz ve demir yolu) ve Londra-rusya-İran*Hındıstan kara yolu projelerinde biz neden yokuz.Bunu tartışmıyorsak ,onlara bu projelerin Türkiye ayakları konusunda bastıramıyorsak ve Türkiyesiz bunları yapamazsınız diyemiyorsak hakkımızda çok daha kararlar alıp bizi birbirimize mesajlar ileten ülke konumunda kısır döngüye alırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar