Recep KALCIOĞLU

Recep KALCIOĞLU

Genç oyuncular Ç.Rizespor takımı ateşledi

 Ç.Rizespor mutlak galibiyet düşüncesiyle çıktığı Kayserispor karşısında.

Ç.Rizespor ilk gole kadar iyi oynadı gol sonrası adeta maç gitti geldi oyun olarak Kayserispor takımının ilk yarıda daha ustun oynadı.
 
Baktığımızda Ç.Rizespor takımında sakatların sayısı her maç arttığı bir ortamda kadro kurmakta sıkıntı yaşayan Ünal Karaman.
 
İkindi yarıda yaptığı değişiklerle Ç.Rizespor takımı Kayserıspor takımını adeta ateşe attı altı puanlık müsabakayı kazanmayı başarırdı.
 
İkinci yarıya Ünal hoca Diomande oyuna aldı sonrasında Garmash, Boryachuk oyuna alındı maç dengelenmiş Ç.Rizespor takımı zaman zaman  oyunu Kayserispor yarı alanına yıkmaya başlamıştı.
 
Diomande’nın anı bir hatasıyla yaptığı penaltıdan sonra dakikalar 86 altıyı gösteriyordu yedek kulübesinde oyuna hamle yapacak deneyimli oyuncu yoktu, caresız bir şekilde kurmaylarıyla  maçı seyreden Ünal hoca  aynı zamanda düşünceler içinde idi.
 
 Ünal Karaman oyuna genç Alberk, Atakan’ı aldı ne olduysa o dakikalar da oldu genç oyuncular Ç.Rizespor takımı ateşledi peş peşe iki gol geldi.
 
Baktığımızda bu tarihi maçta oyuncular varını yoğunu sahaya koydu Ünal hoca oyuncu değişiklerinde iyiydi.
 
Baktığımızda adeta bu müsabakada Ç.Rizespor takımı ligde kaldı diyebiliriz takıma güven geldi takıma huzur geldi bu yanan ataşın söneceğini düşünmüyorum.
 
Baktığımızda İsmail hocanın zamanında da belirtmiştik Ç.Rizespor takımı geri yaslanmayı beceremiyor Ç.Rizespor takımı önde oynayıp önde bastığında başarılı olabiliyor,Ç.Rizespor günümüz futbolunu oynayabiliyor Ç.Rizespor takımı en iyi savunmayı önde yapabiliyor, takım garı yaslandığında kolay gol yiyor .
Bir başka nokta ise Ç.Rizespor takımı rakip kaleye şut çekmekte eksik bunun giderilmesi gerekir bu müsabakada oyunun sonuna doğru kaleye şut çekti iki gol geldi bu takım rakip kaleye çok şut atmalıdır bu eksiklik Ç.Rizespor takımını zora sokuyor.
 
Geldiğimiz noktaya baktığımızda oyuncular bu müsabakada iyi oynadı kaleci Tarık güven veriyor iyi oynuyor yetenekli geleceğin yıldız kalecisi olacak kalitede.
 iki stoper Talbi, Ivanildo, genelde hatasız oynadı,Orhan sahaya yüreğini koydu elinden geleni yaptı hatalarına rağmen ,.
 
Melnjak,eski günlerini aratıyor ancak yinede iyi oynadı, Abdullah ,yıllanmış şarap gibi tecrübesini konuşturuyor , Vetrih eskiye nazaran daha iyi oynuyor .
 
Samudio, eski Samudio değil ancak yinede iyi niyetli iyi oynuyor, Sasse’ye verilen şansları değerlendiremiyor çok tembel bir oyuncuya benziyor oyunda vasat kalıyor.
Diomande,Ç.Rizespor’un bel kemiği Diomande olmazsa olmuyor ikinci yarıya oyuna gırdı adeta Kayserinin karşısında duvar ordu.
 
 Boldrin’ı anlata anlata bitiremeyiz yüreğiyle oynuyor kaliteli bir oyuncu doksan dakika koşuyor mücadele ediyor Ç.Rizespor takımın bel kemiği her şeyi ancak son vuruşları ve ayağa ara paslarını göremiyoruz aslında bunları yapabilecek bir oyuncu zaman zaman eforunu boşa harcıyor.
 
 Skoda pilot santrfor top alabilse gol atabiliyor bitirici bir oyuncu ancak koşmuyor rakip defansı dağlatamıyor çok istekli olmadığını görüyoruz kalitesi tartışılmaz varlığı dahı rakıp defansa yetıyor iyi yer tutuyor doru yerlere koşu yapıyor.
 
 Garmash iyi oynamıyor ama topsuz oynayan iyi yer alan rakibi yoran önemli bir oyuncu ancak henüz kalitesini göremedik, Boryachuk , Atakan , Alberk ,için çok bir şey söyleyemeyeceğim amma oyuna girdiklerinde Ç.Rizespor takımını ateşlediklerini unutamıyorum genç oyunculara da güvenilmeli diye düşünenlerdenim.
 
Geldiğimiz noktaya bağımızda çok sayıda oyuncunun sakat olduğu bir durumda Ç.Rizespor iyi bir galibiyet almış ancak Ünal hocanın kenarda daha heyecanlı olmasını bekliyoruz hep oyunun içinde olmalı takımı elinden tutmalı en azından öyle görüntü vermeli .
 
Ünal hoca geldiğinden beri oyuncu değişiklerinde iyi değildi bu müsabakada oyuncu değişiklerinde sınavı geçti ancak oyun olarak Ç.Rizespor takımını daha önde daha rakip kaleye şut çeken bir oyun anlayışını ortaya koymalı.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar