Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Bugün Cum’a !

 Elhamdülillâhi Rabbil Âlemîn, vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ecmaîn…
***
Mübarek Cumamız bereketli ola!.. 
Hayırlar feth, Şerler def ola.. 
Gönüller şâdu handân, Müşkilatlar hallu âsân ola…
Hastalar şifâyâb, Dertliler devâyâb, Borçlular edayâb, Nâ-murad olanlar ber-murad ola…
***
Yâ Hayy, Yâ Kayyûm! İçimizdeki bencilliği, öfkeyi, kibri, gururu, nefreti, ihtirası, hasedi, fitne ve fesadı gönül dünyamızdan atmayı, buna mukabil tevazuyu, diğerkâmlığı, sevgiyi, hayırda yarışmayı ve cömertliği bizlere lütfeyle Allah’ım.

 
Bizleri Allah ile aldatan ve aldananlardan, mülkle şımaranlardan, imkânla azanlardan eyleme, yükseldikçe alçakgönüllü olmayı, büyüdükçe mütevazı olmayı, çoğalttıkça şükretmeyi nasip eyle Allah’ım.
 
Lütfettiğin mevkii ve makamı, bahşettiğin servet ve yetkiyi, adaletle kullanacak, adalet için kullanacak iman ver bize Allah’ım. 
***
Ya Rabbî! Doğru sözü eğip bükerek Müslümanları kandırmaya çalışanlara, dini değerlerimizi, îmânımızı, İslam’ımızı tahrif ve istismar etmek isteyenlere fırsat verme… Hâinleri, hilekârların hilesini, zalimlerin zulmünü yakala ve bizden uzak tut… İyinin ve kötünün seçilemez olduğu zamanlarda bize iyiyle kötüyü ayırt edecek akıl ve şuur ihsan eyle... Senin rızan kimlerle ise bize onları sevmeyi, dünyada ve âhirette onlarla beraber olmayı nasip eyle!
 
“Allah’a yemin ederim ki, Allah Teâlâ’nın, senin sebebinle bir tek kişiye hidayet verip doğru yola iletmesi, senin için, kızıl develerin olmasından (ve bun­ları tasadduk etmenden) çok daha hayırlıdır.” ( Buhârî, Fedâilu'l-Ashâb 9)
 
Vesselam… 
Ahmed Çıtlakoğlu
10 Temmuz 2020 Cuma / 19 Zilkade 1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar