Rize tezgahlarında palamut bereketi
DENİZLERDE AV YASAĞININ 1 EYLÜL İTİBARIYLA SONA ERMESİYLE BİRLİKTE “VİRA BİSMİLLAH” DİYEREK DENİZE AÇILAN BALIKÇILAR, SEZONUN İLK GÜNLERİNDE PALAMUT BOLLUĞUYLA KARŞILAŞTI. PALAMUTLAR BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE TANESİ 125 TL İLE 150 TL ARASINDA SATIŞA SUNULUYOR
Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesiyle birlikte “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, sezonun ilk günlerinde palamut bolluğuyla karşılaştı. Karadeniz’den gelen palamutlar Rize’de tezgahları doldururken, fiyatların da vatandaşın alım gücüne uygun seviyelerde olduğu belirtildi.
Yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte Karadeniz’de balık hareketliliği arttı. Rize’de balıkçı tezgahlarında sezonun ilk palamutları yerini alırken, yaşanan bolluk hem balıkçı esnafını hem de vatandaşları memnun etti.
Balıkçı esnafı, yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını belirterek Karadeniz’de bu yıl özellikle palamut ve hamsi açısından bereketli bir dönem beklediklerini ifade etti.
Palamut 125 ile 150 lira arasında
Rize’de tezgahlara gelen palamutlar büyüklüğüne göre tanesi 125 TL ile 150 TL arasında satışa sunuluyor.
Sezonun ilk günleri dikkate alındığında fiyatların makul seviyelerde olduğunu belirten balıkçılar, ilerleyen günlerde av miktarının artmasıyla birlikte fiyatların daha da gerileyebileceğini söyledi.
Havalar soğudukça balığın artması bekleniyor
Balıkçı esnafı, Karadeniz’de havaların soğumasıyla birlikte balığın kıyılara daha fazla yaklaşacağını ve av miktarının artacağını öngörüyor.
Palamutla başlayan sezonun hamsiyle devam etmesini bekleyen balıkçılar, bu yıl hem tezgahların hem de vatandaşların yüzünün güleceği bereketli bir sezon yaşanmasını umut ediyor.

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.