Alman Deutche Bank’ın yayımladığı bir raporda, merkez bankalarının para basmaya devam etmesi durumunda altının onsunun gelecek yıl 2 bin doları bulabileceği söylendi.
"2 BİN DOLAR İHTİMALİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Deutsche Bank 'ın Londra 'daki Küresel Metal İşlemleri Başkanı Raymond Key, altının onsunun 2013 'te merkez bankalarının para basmaya devam etmesi durumunda 2 bin doların üzerine çıkabileceğini söyledi. Key, “2 bin dolar ihtimalini düşünüyoruz ama bunun da üzerine çıkabilir” dedi. Küresel ekonomide merkez bankalarının resesyon ve Avrupa 'daki borç kriziyle baş etmek için parasal genişleme politikalarıyla para basmaları, altının 12 yıldır devamlı olarak değer kazanmasını sağladı.
YÜKSELİŞİN DESTEKÇİSİ BORSA YATIRIM FONLARI
Altın destekli borsa yatırım fonlarındaki varlıklarda da geçen hafta itibariyle rekor pozisyon almalar görüldü. Standard Chartere bankasının Küresel Metal İşlemleri Şefi Jeremy East, “Altın değerli metaller içinde en iyi performansı sergileyen emtia. Altındaki yükselişin en büyük tetikçisi ise borsa yatırım fonları” dedi. Altının onsu 6 Eylül 2011 'de 1911 dolar seviyesine çıkarak rekor görmüştü. Altının onsu şu anda 1720 doların altında işlem görüyor.
İlk yorum yazan siz olun
Rize Haberleri
Rize’nin Gastronomi Hedefi Büyüyor: Sudan Sofraya, Üretimden Turizme
Rize’de Palamut Bereketi: 3 Tanesi 100 TL
RTSO’da 21. Grubun Düğümü Kurayla Çözüldü: Bir Üye Mavi, Bir Üye Beyaz Gruptan
RİZE SİMİDİNE YÜZDE 25 ZAM: YENİ FİYAT 12,50 TL
Rize İnstagram sayfaları