Çayda Destekleme Paraları Ödeniyor mu?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, çiftçilere 9 kalemde toplam 1 milyar 670 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapacağı bildirildi.Bu açıklamanın üzerine çay üreticiside destekleme parası beklerken Çaykur'dan alınan bilgiye göre bakanlıktan yapılan açıklamanın çay üreticisini kapsamadığı öğrenildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, çiftçilere 9 kalemde toplam 1 milyar 670 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin yapacağını bildirmesi üzerine umutlanan çay üreticisini kötü haber geldi. Çaykur'dan alınan bilgiye göre yapılacak destekleme ödemlerinin Çaykur'u kapsamadığı çay destekleme ücretlerinin ileriki bir tarihte yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ


Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık 2013 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında, 2 milyon 178 bin 536 çiftçiye mazot, gübre ve toprak analizi için 1 milyar 410 milyon lira ödeyecek. Bakanlık ayrıca, su ürünleri için 102 milyon lira, yem bitkileri için 115 milyon lira, hastalıktan ari hayvan tazminatı ve aşı için 14 milyon 500 bin lira, çiğ süt için 5 milyon 600 bin lira, sertifikalı tohum kullanımı için de 22 milyon 500 bin liralık destekleme ödemesi yapacak. Ödemeler, yarın (1 Mart 2013)  itibariyle üreticilerin bankadaki hesaplarında olacak.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’nin Gastronomi Hedefi Büyüyor: Sudan Sofraya, Üretimden Turizme
Rize’de Palamut Bereketi: 3 Tanesi 100 TL
RTSO’da 21. Grubun Düğümü Kurayla Çözüldü: Bir Üye Mavi, Bir Üye Beyaz Gruptan
RİZE SİMİDİNE YÜZDE 25 ZAM: YENİ FİYAT 12,50 TL
Rize İnstagram sayfaları