Taner Yıldız Rusya'ya rest çekti

Yıldız, "Rusya doğalgaz fiyatını indirmezse kontratı bitiririz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Batı Hattı yoluyla Rusya'dan ithal edilen doğalgaz konusunda bir indirim talebinde bulunduklarını belirterek, "Rusya eğer bu indirime yeterli oranda cevap vermezse biz, kontratın sonlandırılmasını irade olarak ortaya koyacağız" dedi.
İNDİRİM YAPILMAZSA KONTRATI BİTİRİRİZ

Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen Fosil Enerji ve Mineral Rezervleri ile Kaynakları İçin Birleşmiş Milletler Çerçeve Sınıflama Çalıştayı'na katılan Bakan Yıldız, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya ile batı hattı anlaşmasının bu yılın sonunda biteceğinin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, doğalgaz ve petrolün önemli bir kısmının ithal edilerek vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti. Bu çerçevede batı hattından alınan doğalgaz konusunda Rusya'dan bir indirim talep ettiklerini ifade eden Yıldız, Rusya'nın bu indirime yeterli oranda cevap vermemesi durumunda, kontratın sonlandırılmasını irade olarak ortaya koyacaklarını bildirdi.

Son 29 ayda doğalgaz hammadde fiyatlarının yüzde 39 civarında arttığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu fiyat artışının kaldırabileceğimiz bir kısmının olması lazım. O yüzden hammadde girişlerimizin hepsini tek tek elden geçireceğiz. Daha doğrusu kontratı biten her anlaşmayı tek tek elden geçireceğiz. Bunların içinde Batı Hattı da var. Yeterli indirimi göremezsek anlaşmayı sonlandırırız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’nin Gastronomi Hedefi Büyüyor: Sudan Sofraya, Üretimden Turizme
Rize’de Palamut Bereketi: 3 Tanesi 100 TL
RTSO’da 21. Grubun Düğümü Kurayla Çözüldü: Bir Üye Mavi, Bir Üye Beyaz Gruptan
RİZE SİMİDİNE YÜZDE 25 ZAM: YENİ FİYAT 12,50 TL
Rize İnstagram sayfaları