Türkiye Rafting Şampiyonası

eni Zelanda'da yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası’na gidecek ekibin belirleneceği Türkiye Rafting Şampiyonası’nın 1. Ayağı Rize’de başladı.

Rize’nin Adeşen İlçesi Fırtına Deresi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya birçok ilden 9 takım katıldı. İki gün sürecek müsabakalarda gençler ve büyükler kategorisinde yarışlara bugün başlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, “Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Rafting Türkiye Şampiyonası’nın 1. ayağını yapmaktayız. Bu şampiyonadaki amacımız Yeni Zelanda’da yapılacak Dünya Şampiyonası'na gidecek ekibi belirlemektir. Bu şampiyonanın birinci ayağıdır. İkinci ayak 15 gün sonra Artvin’de Çoruh nehrinde yapılacaktır. Müsabakaya ilgili yüksek. Dört genç altı büyük takım var. Tunceli, Düzce, Artvin gibi illerden katılımlar oldu. Fırtına deresi bu spor için son derece elverişli. Raftingin amiral gemisi Rize’dir. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda fırtına deresinde bir Avrupa Şampiyonası gerçekleştirmek” dedi.

Müsabakalar sırasında raftingciler Fırtına deresinin azgın sularına karşı kürek çekti. Karaya çıkan bazı botlar sporculara ve izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’nin Gastronomi Hedefi Büyüyor: Sudan Sofraya, Üretimden Turizme
Rize’de Palamut Bereketi: 3 Tanesi 100 TL
RTSO’da 21. Grubun Düğümü Kurayla Çözüldü: Bir Üye Mavi, Bir Üye Beyaz Gruptan
RİZE SİMİDİNE YÜZDE 25 ZAM: YENİ FİYAT 12,50 TL
Rize İnstagram sayfaları