Kıyı balıkçılarının av dönüşü ağları temizleme telaşı

Karadeniz’de son yıllarda balık avında belirgin bir azalma gözlenirken, bu durumdan en çok kıyı balıkçıları etkileniyor. Geceleyin denize açılarak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte limana dönen balıkçılar ağlarını temizleme telaşına düşüyor.

Bugünlerde avladıkları mezgit, barbun, istavrit gibi balıkları satarak geçimlerini sağlamaya çalışan balıkçılar, yorucu bir çalışmanın ardından ağlarını balıklardan temizledikten sonra avladıkları balıkları Trabzon Toptancı Hali'nde mezat usulüyle satıyor. Kış mevsiminde geceleyin dondurucu soğuğa rağmen denize açılarak rızıklarını kovalayan balıkçılar, bazen kayıklarının yakıt parasını çıkaramamaktan yakınıyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

İçinde Futbol Sahası Ve Tribünü Bulunan Türkiye’nin İlk Ve Tek Spor Temalı Millet Bahçesi Trabzon’da Açılışa Hazırlanıyor
Fındık Yevmiyesinde Olan Aile Faciadan Kurtuldu
Trabzon’un Yomra İlçesinde Trafik Kazaları: 1 Ölü, 8 Yaralı
Trabzon’un Gözde Destinasyonları 493 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
Trabzon Çaykara'da Dere Yatağında Mahsur Kalan Yavru Boz Ayı Vatandaşlar ve Ekiplerin Yardımıyla Kurtarıldı