Trabzon Çaykara'da Dere Yatağında Mahsur Kalan Yavru Boz Ayı Vatandaşlar ve Ekiplerin Yardımıyla Kurtarıldı
TRABZON'UN ÇAYKARA İLÇESİNDE DEREYE DÜŞEN YAVRU BOZ AYI, YÖRE HALKININ İHBARI ÜZERİNE JANDARMA VE DOĞA KORUMA EKİPLERİNCE BRANDAYA ALINARAK KURTARILDI; SAĞLIK KONTROLLERİNİN ARDINDAN DOĞAL YAŞAMINA BIRAKILACAK
Dereye Düşen Yavru Boz Ayı İçin Seferberlik: Bahçelerine Zarar Verse De Kıyamadılar
Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Köknar Mahallesi’nde dereye yuvarlanan yavru boz ayı, mahalle sakinleri ve ekiplerin ortak çalışmasıyla kurtarıldı. Evlerine, bahçelerine ve kovanlarına zarar vermesine rağmen ayının çaresiz kalmasına gönlü el vermeyen yöre halkı, insanlık dersi niteliğinde bir dayanışmaya imza attı.
Dere yatağında mahsur kalan yavru boz ayıyı fark eden vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, mahalle sakinleriyle birlikte kurtarma operasyonu başlattı.
Mavi Brandayla Güvenli Tahliye
Sarp ve zorlu dere yatağındaki yavru ayıyı kurtarmak için zamana karşı yarışan ekipler ve vatandaşlar, hayvanı zarar görmeyeceği şekilde mavi bir brandanın içerisine aldı. Yoğun çabalar sonucunda güvenli bir şekilde dereden çıkarılan yavru boz ayı, sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
Doğal Yaşamına Geri Dönecek Ekipler tarafından genel sağlık taraması ve bakımı gerçekleştirilecek olan yavru boz ayının, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğal yaşam alanına salınacağı öğrenildi.






HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.