Obama'dan Kur'an-ı Kerim özrü

Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür diledi..

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'daki bir Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim'lerin ve diğer dini kitapların yakılması nedeniyle Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür diledi.
RESMEN ÖZÜR DİLEDİ

Karzai'nin makamından yapılan açıklamada, Obama'nın Karzai'ye mektup göndererek resmen özür dilediği belirtildi.

ABD'nin Kabil Büyükelçisinin ilettiği mektupta Obama'nın "olaydan derin üzüntü duyduğunu" bildirerek, "içten özürlerinin" kabul edilmesini istediği kaydedildi.

KASITSIZ BİR HATA VAR

Obama'nın "hatanın kasıtsız olduğunu" vurgulayarak, "böyle bir olayın tekrar etmemesi için gerekli adımların atılacağından emin olunmasını istediği ve sorumlulardan hesap sorulacağını" ifade ettiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Bagram üssünün yakınındaki bir gözaltı merkezinin kütüphanesinde bulunan Kur'an-ı Kerim'ler ve diğer dini kitapların, aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği gerekçesiyle imha edilmesinden dolayı özür dilemişti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Sona Doğru
On Binlerce Turiste Hizmet Verdiler
Trabzon’da Zincirleme Kaza Ucuz Atlatıldı
Trabzon’da Atatürk Alanındaki Viyadüklerin Altı Dinlenme Alanı Olacak
Trabzon’daki Çığ Anı Cep Telefonu Kamerasına Yansıdı