Trabzon'un Gözde Ziyaret Yeri Sera Gölü, “Çamur Göl” oldu

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolunda doğal güzelliğiyle değil de kirliliğiyle anılan Sera Gölü, kar sularının eriyerek göle ulaşmasının ardından çamur deryasına döndü.

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Yıldızlı Mahallesi'nde 1950 yılında yaşanan heyelan sonucu Derecik Deresi’nin önünü yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadinin tabanını kapatmasıyla oluşan Sera Gölü’nü berraklığına bir türlü kavuşamıyor.

Trabzon’un Uzungöl’den sonra önemli turizm destinasyonlarından ve özellikle Arap turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Sera Gölü’nde kirlilik sorunu bir türlü çözülemezken, tabanının balçıktan korunması için yapılan bentler de çare olmadı.
Turizm potansiyelinin arttırılması ve suyun temiz kalması için son yıllarda milyonluk yatırımların da yeterli olmadığı göl her yağışın ardından misafirlerine kötü bir görüntü çiziyor. Son olarak göl kar sularının eriyerek göle ulaşmasının ardından çamur deryasına döndü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

İçinde Futbol Sahası Ve Tribünü Bulunan Türkiye’nin İlk Ve Tek Spor Temalı Millet Bahçesi Trabzon’da Açılışa Hazırlanıyor
Fındık Yevmiyesinde Olan Aile Faciadan Kurtuldu
Trabzon’un Yomra İlçesinde Trafik Kazaları: 1 Ölü, 8 Yaralı
Trabzon’un Gözde Destinasyonları 493 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
Trabzon Çaykara'da Dere Yatağında Mahsur Kalan Yavru Boz Ayı Vatandaşlar ve Ekiplerin Yardımıyla Kurtarıldı