Bıyık, "Halkın Arazisini Geri Aldık"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Belediye ile Avrasya Üniversitesi arasında yaşanan arazi sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Yomra Belediyesi ekipleri tarafından Avrasya Üniversitesi'ne ait yerleşkenin duvarları ve demir parmaklıkları yıkılmış, belediye söz konusu arazinin üniversite tarafından usulsüz kullanıldığı gerekçesiyle yıkımın gerçekleştiğini belirtmişti.


Halkın arazisini halka açtığını ifade eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Yaklaşık 8 aydır bu alanda 1 tane öğrenci bulunmuyor. Arazinin tamamı 8 aydır bir müze gibi duruyor. İçerisine ne giren var ne çıkan var. 8 aydır vatandaş ise kahveye, çay ocağına gidemediği için fındıklık köşelerine oturuyor. Bu 40 dönüm arazi bu süreçte halka açık olsaydı vatandaşlar sosyal mesafesini kurarak oralarda zamanını geçirse daha iyi olmaz mıydı?" dedi.


"Bir Metrekaresini Kiraya Vermeyeceğim"
22 dönümlük arazinin 2021 yılının yaz ayına kadar Yomra Belediyesi bünyesinde halka açılacağını aktaran Bıyık, "Bu arazinin bir metrekaresini birine kiraya vermeyeceğim. Bir metrekaresini birine satmayacağım. Bu arazinin 22 dönümünün tamamını vatandaşın serbest kullanımı olmak üzere halka açık bir kamu arazisi olarak planlıyoruz. Bir proje oluşturduk. Üzerinde çalışıyoruz. Bir buçuk aya biter. İhalemizi yapıp kışın çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.