El Hayat: Ayağa kalk Mısır senin deden Türk

El Hayat: Ayağa kalk Mısır senin deden Türk

Devrime yön veren “Kaldır başını, sen bir Mısırlısın” sloganı Erdoğan’ın kritik ziyareti öncesi değiştirildi.

Mısır halkı, Mübarek rejiminin düşmesinin ardından devrin değiştiğine inanıyor. Arapların yanı sıra İngiltere’de de yayımlanan “El Hayat”ın kullandığı başlık geniş yankı buldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki bakanlar, üst düzey bürokratlar ve işadamlarından oluşan bir heyetle 12-15 Eylül tarihleri arasında Mısır, Tunus ve Libya’yı ziyaret edecek. Söz konusu ziyaretler sırasında, yeni bir sürece girmiş bulunan dost ve kardeş ülkelere Türkiye’nin verdiği destek vurgulanacak; çeşitli alanlarda gerçekleştirilecek iş birliği imkanları ele alınacak.

ERDOĞAN PAZARTESİ MISIR'A GİDECEK
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan, 12 Eylül Pazartesi günü gideceği Mısır’da Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve Başbakan İsam Şeref ile görüşecek. Erdoğan, Kahire’de ayrıca Mısır’ın önde gelen siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tahrir Devriminin genç liderleri ve Mısır’da yatırımı bulunan Türk müteşeb-bisleri ile de bir araya gelecek.

DEMOKRASİ DERSİ
Erdoğan’ın Mısır’da devrimin simgesi olan Tahrir Meydanı’nda da konuşma yapması bekleniyor. Bu konuşma şimdiden büyük bir heyecana yol açtı. Konuşma, “Erdoğan, Arap dünyasına demokrasi dersi verecek” diye yorumlandı. Arap dünyasının ünlü gazetesi El Hayat, Türkiye’nin Tel Aviv yönetimine yaptığı sert çıkış ile İsrail’in geçen ay öldürdüğü 5 Mısırlı güvenlik görevlisine verilen tepkiyi karşılaştırdı.

KALDIR BAŞINI DEDEN BİR TÜRK'E DÖNDÜ
Gazete, “Türkiye, İsrail büyükelçisini ülkesine gönderdi. Ama biz yapamadık. İsrail bize üzüntülerini iletmişti. Aynı şeyi Türkiye’ye de yaptı ancak Ankara bildirilen üzüntüyü reddetti ve bunu kabul edilemez bir komedya olarak değerlendirdi” ifadelerini kullandı. Gazetede çıkan yorumda, şunlar kaydedildi: “Mısırlılar Erdoğan döneminde Türkiye’nin sergilediği tutuma duydukları hayranlığı gizlemiyor. Mısırlılar arasında şimdi devrim günlerinde tekrarlanan ‘kaldır başını, sen bir Mısırlısın’ sloganı yerine ‘kaldır başını, deden bir Türk’e döndü’ sloganı moda.”



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.