Kaddafi şehit olmuştur

Kaddafi şehit olmuştur

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Kaddafi'nin ölümüyle ilgili açıklamada bulundu

El Arabiya'nın haberine göre Chavez, kanser tedavisi gördüğü Küba'dan dönüşünde, Kaddafi'nin öldürülmesine öfkesini, "bunun bir zorbalık olduğu" sözleriyle dile getirdi.

ŞEHİT OLARAK HATIRLAMALIYIZ

Hugo Chavez, "Kaddafi'yi tüm yaşamımız boyunca büyük bir savaşçı, devrimci ve şehit olarak hatırlamalıyız" dedi. Chavez, Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni tanımayacağını da yineledi.

Venezuela Devlet Başkanı Chavez, Libya'da yönetim karşıtı gösterilerin başladığı şubat ayından bu yana Kaddafi'ye destek vermiş ve NATO'yu Libya'nın petrolünü kontrol edebilmek için ülkedeki krizi kendi çıkarına kullanmakla suçlamıştı.

Diğer dünya ülkeleri ise Kaddafi'nin ölüm haberini sevinçle karşıladı.

İşte o ülkeler:

DESPOTLUK DÖNEMİ BİTTİ

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinin ardından, Libya'da "despotluk ve baskı döneminin sona ermesinden dolayı" duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

ZORBALIK SONA ERDİ

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya'da "zorbalığın sona ermesini" memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Juppe, Fransa'nın Libya halkına yardım etmesinden gurur duyduğunu söyledi. Juppe, "Kaddafi'nin ölümünün ve Sirte'nin düşüşünün bildirilmesi, Libya halkı için çok zor bir dönemin kapandığı anlamına geliyor. Bu, 42 yıllık zorbalığın, Libya halkı için çok çileli bir askeri çatışmanın sonu" dedi.

LİBYA'DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ölümüyle bu ülkede yeni bir başlangıcın yapılacağını ümit ettiğini söyledi. Westerwelle, Libya'daki insanların, yıllarca bir diktatörlük altında yaşadıktan sonra yeni bir demokratik başlangıç yapması gerektiğini dile getirdi.

TÜM KURBANLARI HATIRLAMA GÜNÜ

İngiltere Başbakanı David Cameron, Muammer Kaddafi'nin öldürüldüğü haberinin ardından yaptığı açıklamada, Libya halkının güçlü ve demokratik bir gelecek kurma şansının daha fazla olduğunu söyledi. Cameron: "Ulusal Geçiş Konseyi'nin Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, Kaddafi'nin öldüğünü doğruladı. Bugün, Kaddafi'nin tüm kurbanlarını hatırlama ve anma günüdür. Lockerbie üzerinde PanAm uçağında ölenler, Libya'nın Londra Büyükelçiliği önünde vurularak öldürülen İngiliz polis Yvonne Fletcher'ı hatırlamalıyız. Ayrıca bu acımasız rejimin elinde ölen Libyalıları da hatırlamalıyız" dedi.

YERDE SÜRÜKLEDİLER

HAYATTAKİ SON ANLARI

LİBYA'DA ÖLÜMÜ SEVİNÇLE KARŞILANDI


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.