Kaymakam Tolga Toğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Çalışanlarına Karanfil Dağıtarak Kutladı

Kaymakam Tolga Toğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Çalışanlarına Karanfil Dağıtarak Kutladı

Beraberinde Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç ile birlikte Ressam Şükran Üst’ün, “Medeniyetlerin Beşiği Anadolu” konulu resim serginisinin açılışını gerçekleştiren Kaymakam Tolga Toğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Kaymakam Tolga Toğan kadınlarımızın en önemli sorunlarının başında şiddet geldiğini belirterek, “Şiddet başlı başına kime yönelirse yönelsin, kimden gelirse gelsin, kınanması gereken bir husus. Maalesef dönyanın her yerinde özellikle çocuğa, kadına yönelen şiddetin en kötü örneklerine bu günlerde şahit oluyoruz. Bir ilimizde 5 yaşındaki bir çocuğun gözü önünde yaşanan bir hadise hepimizin kanını dondurmuştur. 


Kadına yönelik şiddetin önlenmesi maksatıyla son zamanlarda devletimiz özellikle İçişleri Bakanlığımız yoğun şekilde tedbirler almaya çalışıyor. Hem sahada hem uygulamada kadına yönelik şiddetin engellenmesi hususunda yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz.  

ortahisar-kaymakam-1.jpg

Bu konuda özellikle KADES uygulamasından bahsetmek istiyorum. Dijital ortamda cep telefonuna indirilen bir programla şiddete uğramış bir kadın en seri, en kestirme şekilde kolluk kuvvetlerimize ulaşması sağlanıyor. Develitimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın şidedete uğrayan kadınlarımız için Kadın Sığında Merkezleri var. Çok seri şekilde hem adli hem idari korumu kararlarını vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda Sivil Toplum kuruluşlarımızla birlikte olmaya, bu bilinçle iş birliğine hazırız. 

ortahisar-kaymakam-12.jpg
8 Mart dünya Kadınlar Günü vesilesi ile öncelikle şehit annalarımızı anmak istiyorum. Diyarbakır annelerimizi özellikle zikretmek istiyorum.  Onlar başta olmak üzere değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun.”şeklinde konuştu. 

ortahisar-kaymakam-13.jpg
Serginin açılışının ardından Kaymakamlık hizmet binasında çalışan kadınlara karanfil dağıtarak, Kadınlar Gününü kutladı. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.