Numan Kurtulmuş konuya açıklık getirdi: "“MESELE DEVLET KURUMUNUN İTİBARININ ZEDELENMEMESİDİR”

Numan Kurtulmuş konuya açıklık getirdi: "“MESELE DEVLET KURUMUNUN İTİBARININ ZEDELENMEMESİDİR”

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kuruluştan Günümüze Teşkilat Mensuplarımızla İstişare Toplantısı’nda konuşan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “AK Parti Türkiye'nin 84 milyon vatandaşının tamamının partisidir” dedi.

HABER: MEHMET CAN PEÇE

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Trabzon’da partisinin düzenlediği ‘Kuruluştan Günümüze Teşkilat mensuplarıyla istişare toplantısına katıldı. Toplantıda kürsüye çıkan Ak Parti Genel Başkanvekili Kurutulmuş, “AK Parti Türkiye'nin 84 milyon vatandaşının tamamının partisidir. Biz, bu ülkenin evlatlarını hayat tarzlarına, mezheplerine, etnik kökenlerine, sosyal sınıflara göre ayırmayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes dostlarımızdır ve birlikte yol aldığımız insanlardır” diye konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) gençlerle yaptığı söyleşide, herhangi bir grubun hayat tarzıyla ilgili bir şey söylemediğini devlet kurumlarının itibarının zedelenmemesi gerektiğini dile getirerek sözlerini çarptırıldığını dile getiren Kurtulmuş, “Herhalde programlarımız etkili olduğunu burada üniversiteli kardeşlerimizle yaptığımız söyleşide tam bu konularla ilgi yanlış yere çekilecek. Benim söylemediğim algı üzerinden sabahtan beri algı operasyonu yapan çevreler var. Mesele şudur, bir arkadaş TÜİK rakamları ile ilgili soru sordu.  Bende şunu söyledim. Biz herhangi bir konuda bir rapor yayınladığında veya bir rakam açıkladığında biz devletin kurumlarının, devletin raporlarını ciddiye almak zorundayız.  Yoksa herhangi bir sorumluluğu olmayan kişilerin bir köşede konuşarak efendim içki masasında birtakım görüşleri gündeme getirmesi resmi olarak bizi bağlamaz söylediğim şey budur” dedi.

“MESELE DEVLET KURUMUNUN İTİBARININ ZEDELENMEMESİDİR”

Sözlerinde hiç kimseyi kastetmediğini ve birleştirici siyaseti savunan biri olduğu ifade eden Kurtulmuş, “Hiç kimsenin içtiği içkiyle ilgili bir problemi ortaya koymak için bunu söylemedim. Herhangi bir şekilde kimseyi kastetmedim. Herhangi bir şekilde kimsenin hayat tarzına da kastetmedim. Benim siyasetteki üslubumu bilenler, bizim toplayıcı kuşatıcı birleştirici bir siyaset tarzını benimsediğimizi bilenler zaten böyle olamadığını bilir. Kastettiğim şey sudur, Türkiye’nin resmî kurumlarının itibarını kimse zedelemeye kalkmasın. TÜİK’in verileri bir şekilde gerçek dışı olacak. Başkalarının bir kenarda söylediklerine itibar edeceğiz. Falancanın falanca şehrin arka sokaklarındaki gösterilerde olanları Twitter üzerinde sosyal medyada yayması gerçek olacak, o ilin yetkilisi sorumlusu olan valilerimizin açıkladığı şeyler doğru olmayacak. Söylediğim şey budur. Biz devletin kurumlarını itibarını korumak zorundayız. Tekraren söylüyorum söylediklerimde herhangi bir kimsenin ya da herhangi bir grubun hayat tarzıyla ilgili söylediğim bir şey değildir. Devlet kurumlarının itibarının zedelenmemesi meseledir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.