ORTAHİSAR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN GES PROJESİNDE SONA GELİNDİ. ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN GEÇİT MAHALLESİ'NDE HAYATA GEÇİRECEĞİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ'NİN (GES) PANEL MONTAJI BAŞLADI

ORTAHİSAR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILAN GES PROJESİNDE SONA GELİNDİ. ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN GEÇİT MAHALLESİ'NDE HAYATA GEÇİRECEĞİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ'NİN (GES) PANEL MONTAJI BAŞLADI

Ortahisar Belediyesi'nin Geçit Mahallesi'nde hayata geçireceği Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) panel montajı başladı.

Ortahisar Belediyesi'nin Geçit Mahallesi'nde hayata geçireceği Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) panel montajı başladı. Yıl sonuna kadar panel montajının tamamlanacağını ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şu ana kadar bin 500 adet panelin kurulum sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Genç, GES'te yerli üretim panel kullandıklarını kaydetti.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi tarafından projelendirilen Güneş Enerji Santrali (GES) sene sonunda hizmet vermeye başlayacak. Güneş Enerji Santrali'nin yılda 3 bin kw enerji üreteceğini ifade eden Başkan Genç, "GES yılda 3 bin kw enerji üretecek. Belediyenin yıllık enerji tüketimi bin 800 kw. Tüketimimizi mahsuplaşacağız, fazlasını da satacağız. Yaklaşık bin 200 kw miktarındakini satmış olacağız. Satış için iznimiz var. Mevzuat gereği tükettiğimiz kadar satabilme hakkı var. Bu da belediyemiz için ek gelir demek. Yeni yılla birlikte GES'te elektrik üretimine başlayacağız" dedi.

Belediyenin Trabzon Akvaryum, ana hizmet binası, Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi gibi enerji ihtiyacının yüksek olduğu yatırımlarının yanı sıra müzeleri, kütüphanelerinin de enerji ihtiyacının karşılanması açısından GES'in çok gerekli bir proje olduğunu dile getiren Genç, "Tükettiğimizin üç katı kadar elektrik üreteceğiz. Ama bizim her yıl parklarımız, projelerimiz artıyor. Dolayısıyla aydınlatma ve enerji giderlerimiz de artıyor. Havuzumuz, akvaryumumuz var. Dolayısıyla tüketimimiz her geçen gün arttığı içi0n GES projesi çok rantabl bir proje ve 4 yıl gibi bir sürede kendini amorti edecek" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.