Ortahisar'da 'Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları' Oluşturuldu

Ortahisar'da 'Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları' Oluşturuldu

Ortahisar'da Kovid-19 taşıyanlar ve onlarla temas eden herkesin, evlerinde izole edilmesi, bu kişilerin evlerine giriş-çıkışın sınırlandırılması ve kontrol edilmesi amacıyla "Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları" oluşturuldu.

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyanlar ve onlarla temas eden herkesin, evlerinde izole edilmesi, bu kişilerin evlerine giriş-çıkışın mutlaka sınırlandırılması ve kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, bu amaçla "Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları" oluşturduklarını söyledi.

Kaymakam Tolga Toğan’ın başkanlığında, Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Osman Erdoğan, İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Abdullah Güleç, İlçe Emniyet Müdürü Suvat Sezer’in yanı sıra okul müdürleri, müdür yardımcıları, muhtarlar ve imamlar katıldı.
Filyasyon Çalışmaları Çok Önem Taşıyor
Kaymakam Toğan, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada baş gösteren koronavirüs salgınının Türkiye'de tespit edildiği 11 Mart'tan bu yana, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Pandemi Bilim Kurulu'nun öneri ve tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları ve alınan önlemlerin yurt sathında 7 gün, 24 saat uygulanmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın yoğun gayretleriyle dünyaya örnek bir mücadele verildiğini anlattı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde; alınan tedbirleri hassasiyetle uygulayarak, bu salgından vatandaşları korumanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Kaymakam Toğan, bu mücadelede filyasyon çalışmalarının çok büyük önem taşıdığını söyledi.

dsc-0030.jpg

152 Filyasyon Ekibi Oluşturuldu

Filyasyonun, bulaşıcı hastalığı taşıyan kişinin temas ettiği herkesin taranması, tedavi, izolasyon, koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasına yönelik tüm çalışmaları içerdiğini aktaran Kaymakam Toğan, "Ortahisar'da bugün itibarıyla 152 filyasyon ekibimiz sahada bulunuyor. Sonucu pozitif çıkmış vatandaşlarımıza evlerinde ulaşma ve filyasyon hizmeti her gün devam ediyor. Sağlık ve filyasyon ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla inşallah vaka oranlarımız çok düşecektir. İnşallah başarılı çalışmalarımız ile örnek bir ilçe olacağız. Şimdiden bütün filyasyon ekiplerimize teşekkür ediyor, sağlıklı, başarılı çalışmalar diliyorum."dedi.

Kaymakam Toğan, başta sağlık teşkilatı olmak üzere salgınla mücadelede büyük fedakarlık ve gayret gösterenlere teşekkür ederek, "Ülkemizin ve milletimizin Kovid-19 virüsüyle mücadelesini Ortahisar’da hep birlikte başaracağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.