PANDEMİ BİTTİ DİYENLERE TRABZON SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN CEVAP NİTELİĞİNDE PAYLAŞIM

PANDEMİ BİTTİ DİYENLERE TRABZON SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN CEVAP NİTELİĞİNDE PAYLAŞIM

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Covid-19 yatak ve hasta verilerini paylaşarak, 1 ayda artan vaka sayılarına dikkat çekti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) nedeniyle Trabzon'da pozitif vaka sayılarında artış yaşanıyor. İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi gören hastaların verilerine ait tabloyu paylaşarak, riski gözler önüne serdi. Sosyal medya hesabından verileri paylaşarak, 1 ayda artan vaka sayılarına dikkat çeken Usta, "1 aylık süre içerisinde yoğun bakımlarda, servislerde ve entübe hastalarda değişimleri ve oranlarını görmektesiniz. Tabloyu ayrıca izah etmeye gerek var mı bilmiyorum. Covid pandemisi bitmedi, maske, mesafe kuralları değişmedi" ifadelerini kullandı.


20 Temmuz ve 19 Ağustos tarihleri arasında Covid-19 yatak ve hasta verilerinde yatan hasta sayısındaki artış dikkat çekti. 20 Temmuz'da 38 hastanın tedavi gördüğü Trabzon'da bu sayı 19 Ağustos itibariyle 274'e yükseldi. Yatan hasta sayısının yanı sıra yoğun bakımda yatan hasta sayısında da artış gözlendi. 20 Temmuz'da 6 olan yoğun bakım hasta sayısı 19 Ağustos itibariyle 69'a çıktı. Entübe hasta sayısı ise 21'e yükseldi.

trabzon-1.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.