Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

HAC KONTENJANI; seçimlerini etkileyecek “ŞOK” hamle!..

7 Haziran seçimlerini etkileyecek şok bir hamleye ihtiyaç var…
Her seçim döneminin önemli bir hamlesi olmuştur… 30 Mart seçimlerine Ak Parti 17 Aralık paralel yapı operasyonlarıyla girdi ve etkili oldu.
 
Muhalefet partilerinin parçalanmış hali, kendi içlerindeki kısır tartışmalar, toplumu kucaklayacak güven verici proje üretemeyişleri, Ak Parti icraatlarına karşı ciddi muhalefet yapamayışları; bu seçimlerde muhalefet partilerinden seçimi etkileyecek bir hamle beklenmiyor.
 
Ak Parti’nin seçim öncesi yaptığı yeni açılımlar ve müjdeler kısmen etkili olacağı muhakkak…
Bunların yanında bütün halkımızı etkileyecek, büyük bir sinerji ve enerji meydana getirecek sıra dışı bir hamle olmalı!..
 
Mesela 20 bin 30 bin değil, 200 bin 300 bin gibi bir HAC KONTENJANI seçimlerde şok etki yapabilir!
Bu yıl Hac kontenjanı 55 bin civarında.
7 yıldır üst üste başvuru yapan ve sıra bekleyen 140 bin civarında hacı adayı var.
Hacca gitmek için toplam bir milyon üzerinde hacı adayı bulunuyor.
 
Eski Kral müteveffa Abdullah bin Abdulaziz’in geçen yıl hac kontenjanını düşürmesinin gerçek sebebi olarak; Türkiye’nin Mısır kralı Sisi’ye karşı oluşuna karşı kendilerinin Sisi taraftarlığı gösterilmişti!
 
Yeni Kral Selman bin Abdülaziz’in Sisi karşıtı oluşu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sıcak ve samimi dostluğu hac kontenjan ümitlerini artırmıştır.
 
Yeni Kralın bu yıl için Türkiye’ye tanıyacağı 200-300 bin gibi bir Hac kontenjanı Ak Parti’yi seçimlerde uçurabilir!
 
***
İl Teşkilatlarına adaylık ücretini ödemeyen aday adayları!..
 
Ak Parti Genel Merkezi, milletvekili olmak için adaylık müracaatında bulunanlardan özel bir aidat alıyor… Bu aidat, adaylık başvuru şartlarından biri…
Aidat ödemeyenlerin adaylık müracaatları kabul edilmiyor.
 
Ak Parti İl Teşkilatları da genel merkez aidatı dışında il teşkilatına ödenmek üzere ikinci ek bir aidatın ödenmesi kararı alıyorlar…
 
Aday adaylarından bazılarının il teşkilatlarına bu ikinci aidatı ödemedikleri iddia ediliyor…
İl Teşkilatlarının talep ettiği ücretlerin doğruluğu yanlışlığı, adil olup olmadığı tartışılabilir. 
Lakin bazı aday adayları “teşkilat kararı deyip itiraz etmeden” talep edilen ücretleri öderken, bazılarının itiraz edip ödememeleri açık bir adaletsizlik ve disiplinsizliktir!
 
Milletvekilliği adaylığı için teşkilata daha ilk adımlarını attıklarında teşkilatın aldığı karara itiraz edenler acaba yarın teşkilatın daha hangi kararlarına itiraz etmezler?
 
Mevcut veya eski vekillerden olsun sair aday adaylarından olsun, teşkilata adaylık ücretini ödemeyenlerden aday gösterilenler olursa teşkilatlarda tepkilere ve huzursuzluklara sebep olacağı sır sayılmaz.
 
İtaat eden, teşkilat kararına saygı duyup itiraz etmeyenlerden aidat alacaksınız, lakin teşkilat kararına saygı duymayan ve aidatını ödemeyenlere ses çıkartmayacaksınız öyle mi?
 
Aidat ödemeyenlerin isimleri bir an önce kamuoyuna açıklanmalı…
Aidat ödemeyenler ilk elenecekler arasında değerlendirilmeli…
Aidat ödemeyenlerden kesin listelerde aday olarak ilan edilenler olduğunda, o il teşkilatları istifalarını sunmalı!..
Bunlar yapılamayacaksa ödeme yapan diğer aday adaylarının aidatları iade edilmeli!
Aksi halde otoritesi olmayan, kararları uygulatamayan bir teşkilat haline gelir ki, böyle bir teşkilatla seçimlere gidilmesi hezimet olabilir!
 
“Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.” (Elie Wiesel)
 
Vesselam…
12 Mart 2015¬ / 21 Cemâziyelevvel 1436
 
Önceki ve Sonraki Yazılar