Ahmed ÇITLAKOĞLU

Ahmed ÇITLAKOĞLU

Karla mücadelede takdir ve tebrik edilmesi gerekenler !

 Tenkit ve kınanacak olanlar!..
 
1- Belediye Başkanları:
Yoğun kar yağışından sonra cadde ve sokakların trafiğe açık tutulması halinde belediye başkanı tebrik ve takdir edilir… 
 
Kar temizliği zamanında ve yeterli yapılmazsa (belediye personeli değil) doğrudan belediye başkanı sorumlu tutulur; kınanır ve tenkit edilir.
 
Yetersiz temizlik halinde Belediye Başkanı da temizlikten sorumlu birimlerini (amirinden memuruna ve işçisine varıncaya kadar) sorgular.
***
2- Mesken malikleri ve yöneticileri:
Evlerinin veya apartmanlarının önünü temizleyen ev malikleri veya apartman yöneticileri tebrik ve takdir edilir… 
 
Yeterli temizlik yapmayanlar kınanır ve tenkit edilir.
 
Çok katlı ve apartman yönetimin olduğu binalarda (yetersiz temizlik halinde) malikler ve kiracılar yöneticileri sorgular.



 
3- İş adamları ve Odaları:
İşyerlerinin önünü temizleyen iş adamları ile bu üyelerini tebrik ve takdir edip ödüllendiren Oda Başkanları tebrik ve takdir edilir…
 
Yeterli temizlik yapmayan iş adamları ile bu üyelerini kınamayıp cezalandırmayan Oda Başkanları kınanır ve tenkit edilir.
***
Özellikle başkanı oldukları Odalarının faaliyet alanlarının dışında ahkam kesme yarışına giren Oda başkanları, böyle durumlarda sessiz kalmaları halinde hedef tahtasına konulur!..
***
4- Cami-Mescit ve Müftüler:
Cami ve mescitlerin önünü temizleyen cami görevlileri (İmam Hatip, müezzin ve sair görevliler) tebrik ve takdir edilir...
Yeterli temizlik yapmayan cami görevlileri kınanır ve tenkit edilir.
***
Cami ve mescitlerin önünü temizleyen görevlilerini tebrik ve takdir edip ödüllendiren Müftüler tebrik ve takdir edilir...
 
Yeterli temizliği yapmayan, değil yeterli temizlik, cami kapısının önünden bir kürek kar dahi atmayan cami-mescit görevlilerini kınamayıp cezalandırmayan Müftüler kınanır ve tenkit edilir...
***
Nasıl ki belediye personeli vazifesinde ihmal davrandığında vatandaşın nazarında esas sorumlu olan belediye personeli değil doğrudan belediye başkanı ise; cami ve mescitlerde görevlilerin ihmalinde de vatandaşın nazarında esas sorumlu cami görevlileri değil doğrudan müftülerdir!
***
“Çevrendeki kişiler içinde en ziyade onu beğenmelisin ki... Sana acı gerçekleri herkesten çok o söylesin.” (Hz. Ali)
 
Vesselam…
Ahmed Çıtlakoğlu
10 Şubat 2020 P.tesi / 16 Cemâziyelahir1441
 
Önceki ve Sonraki Yazılar