Doğu Karadeniz & Doğa Turizm

Günümüz sosyal medyada ve Görsel ve Yazılı ulusal basında artık olağan dışı olaylarla değil olağan ve tanıtıma dayalı farklı destinasyonların sunulduğu programların ve etkinliklerin haberlerini görünce bu konulara duyarlı bir kişi olarak bizler mutluluk yaşıyoruz.
Bölgemizde Ordu ilimizin doğa turizm konusundaki müthiş atağı ve tanıtım seferberliğini gıpta ve mutluluk içinde takıp etmekteyiz.
Ve Ordu Valimizin ve ekibinin bu güzel ilimizin tanıtımına ve Turizm pastasında bu güzel ilimizin hak ettiği katma değeri güzel ilimize kazandırmak için verdiği mücadeleydi takdir ediyor bir bölge sakını olarak teşekkür ediliyoruz.
Geçtiğimiz hafta tanıtım ve doğa turizm temalı etkinliklerin son yapılanına, iştirak için güzel İlimiz Giresun’a davetliydik. 
Ve bir bilinmeyen Cennete adım attık.
Muhteşem şelaleleriyle, Dereleriyle, zengin doğal farkındalıklarıyla, muhteşem Şimşir Ormanları ve Doğal Yaşlı Ormanlarıyla bir bilinmeyen Cennet’e Kuzalan Tabiat Parkındaydık.
T.C. Orman Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge DKMP. 12 Bölge Md. ve Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği Gezfod, un düzenlediği Kuzalan Tabiat Parkı Güz Foto maratonundaydık.
Organizasyona ulusal katılım mükemmel seviyedeydi, 
DKMP. Bölge md. yetkilileri yanında Giresun DKMP. Şb. Md. ve Gezfod yetkilileri katılımcıların güzel bir faaliyet yapmaları için adeta seferberlik etmişlerdi bu güzel faaliyeti organize ettikleri için teşekkür etmek inanın biz katılımcıların borcudur, emeği geçenlere yüzlerce teşekkürler.
Ve Kuzalan Tabiat Parkı. 
Karadeniz sıra dağlarının kuzeye yanı Giresun’ ilimize bakan yamacında, Bilinmeyen Bir Cennet. Kümbet Yaylasında Dereli Vadisine uzaman Muhteşem Doğal Yaşlı Ormanları ve Farkındalıkları bünyesinde barındıran bir Cennet köşesi.
Bu güzel bölgeyi koruma ve doğal ortamda Turizm açmak için DKMP. 12 bölgenin harika bir projeli çalışması.
Doğal zenginlikler tümüyle koruma altına alınmış ve taşıt trafiğinden arındırılarak yürüyüş parkurlarıyla doğaseverlere tahsis adılmış birçok zenginliği bünyesinde barındıran bir bakır alan. 
Sonbaharda Güz vakti bir başka cennet olan Kuzalan Tabiat parkını Baharda da bambaşka bir Cennet olacağını düşünerek fotoğraflamak için şimdiden sabırsızlanıyorum.
Sn. Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, DMKP. Giresun Şb. Md. Ertan Kuduban ve Ak Parti Dereli İlçe Bşk. H. Ali Tütüncü beylerle yaptığımız mini bir değerlendirme görüşmesinde Yeşil Yolun ve sonrasının illerine kazandırdığı gelişmeleri konuştuk.
Kaymakam beyin ve ilçe Bşk. ifadesi bizleri çok mutlu etti ve Bölgesel büyük Proje olan Yeşil Yol meyveleri vermeye çoktan başlamıştı güzel ilimiz Giresun’da.  
Faaliyet esnasında ziyaret edip fotoğraflama şansı yakaladığımız birçok Yaylanın ve başta Kümbet yaylasının yıllara dayalı deformasyonu içler acıcı durumdaydı.
Yeşil Yol’ un bölgedeki yatırımlarının tamamlanmasıyla bölgeye çekilen dikkatler sayesinde ve ulaşıla birlik kolaylaşınca gerek yetkililer ve gerekse konuya duyarlı STK’lar bölgeye yaptıkları geziler sonucunda Yaylalardaki deformasyonu dile getirerek düzeltilmesi için gereken kamuoyunu ve yayla sakinlerinin bilinçlendirilmesini sağladılar.
Bu çalışmalar sonucu pilot seçilen birkaç yayladan başlatılan Proje çalışması ile yaylalar baştan imar edilme çalışmaları başlatılmış olması bizleri had safhada mutlu etti.
Uzun yıllara dayalı yapılmış olan, derme çatma çok katlı beton binaların yıkarak yerine Otantik yapıya ve Yayla Mimarı sına uygun evlerin yapılması için hazırlanmış projeleri görmek inanın mutluluk vericiydi.
Güneş doğudan doğar, ama bu güzelliğin batıdan ilimize gelmesini beklemek bölgemiz yayla sakinlerinin bir kısmına sitem etmeye yönlendiriyor inanın beni.
Artık bölge yaylalarımız in tümü bu değişimden gereken yatırımı alıp yenilenmesi ve bu sayesinde eski otantik dokusuna bir an önce kavuşmasını diliyoruz.
Teşekkürler; DMKP. 12 bölge Md.
Teşekkürler; Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği GEZFOD. 
Teşekkürler; Dereli Kaymakamlığı
Teşekkürler; Bölgesine sahip çıkan ve yatırımlarını takıp eden Giresun yaylaları sakinler.
Teşekkürler.
 
 Emin Kanbur / Doğa Fotoğrafçısı.
















 
Önceki ve Sonraki Yazılar